Gazete Vatan Logo

Şehit Astsubay Musa’nın vasiyeti ağlattı

Zeytin Dalı Harekâtı şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan toprağa verildi. Devletin zirvesinin de katıldığı cenazede konuşan Erdoğan, “Şehidin vasiyeti yerine gelecek” dedi

Şehit Astsubay Musa’nın vasiyeti ağlattı

Kilis’in Gülbaba köyünün güneydoğusunda girilen çatışmada 30 yaşındaki Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit düştü.

Kızını 2 kez gördü

2 yıllık evli olan şehidin Ayşe Gökçen adında 5 aylık bir kızı vardı. Özalkan, görevi nedeniyle kızını 5 ay içinde sadece iki kez görebilmişti. Şehit Özalkan, göreve gitmeden önce arkadaşlarına vasiyetini şu sözlerle bırakmıştı: Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer’deki Türkmen Bala’lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması.

‘Geleceği okudu’

Özalkan’ın cenazesi Ankara’da düzenlenen törenle toprağa verildi. Devletin zirvesinin tam kadro katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Musa Özalkan, Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Yavrumuz attığı tweet’lerle de adeta geleceği okudu. Biz evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak kendimiz hallederiz. Onu da yerine getiririz.”