Gazete Vatan Logo

Şehit askerler toprağa verildi!

HATAY’da görev yaptığı karakolda çıkan tartışmada, Onbaşı Adem Aydemir’in silahından çıkan kurşunlarla şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu’nun cenazesi, eşinin memleketi Elazığ’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu’nun cenazesi, dün askeri uçak ile Elazığ’a getirildi. Cenaze bugün saat 10.30’da askeri hastanede basına kapalı düzenlenen tören ardından öğleyin İzzetpaşa Camii’ne getirildi. Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu’nun cenaze törenine Elazığ Valisi Mumammer Erol, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, askeri yetkililer ile şehidin anne ve babası Seda ve Mustafa Kurtoğlu ile yakınları katıldı.

Şehit Astsubay Kurtoğlu’nun eşi Seda Kurtoğlu, kadın astsubayın desteği ile ayakta durmaya çalışırken gözyaşlarına boğuldu. Henüz 1.5 yaşındaki Emir adında oğlu bulunan şehidin eşi ve yakınları, cami avlusunda gözyaşlarına hakim olamadı. Kılanan cenaze namazı ardından şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu’nun tabutu askerler tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu, eşinin memleketi Harput’taki aile mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT ASTEĞMEN, TEKİRDAĞ’DA GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

HATAY’ın Yayladağ İlçesi’ndeki Kızılçat Hudut Karakolu’nda çıkan tartışmada, onbaşı Adem Aydemir tarafından vurularak şehit olan 26 yaşındaki Asteğmen Mehmet Soyuer bugün memleketi Tekirdağ’da düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Onbaşı Adem Aydemir tartışma sırasında G3 tüfeğiyle ateş açıp, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Özkan Kurtoğlu ile birlikte şehit ettiği Asteğmen Mehmet Soyuer’un cenazesi, dün akşam uçakla Çorlu Havalanı’na getirildi. Buradan ambulansla Tekirdağ’a götükürelen Asteğmen Mehmet Soyuer&’in cenazesi bu sabah şehir mezarlığındaki morgtan yakınları tarafından alındı.

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan şehit Asteğmen Mehmet Soyuer için bugün Tekirdağ Orta Camii’de tören düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı CHP’li Adem Dalgıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, askerler, şehidin annesi Nurhan ve babası Halil Çifti, yakınları ve arkadaşları katıldı.
Şehit Asteğmen Mehmet Soyuer’in emekli öğretmen olan annesi Nurhan Soyuer, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşına boğuldu. "Çok güzelsin yavrum, doyamadım sana" diyerek ağıtlar yakan Nurhan Soyuer’i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Öğretmen olan babası Halil Soyuer ise oğlunun tabutu başında gözyaşı döktü, başsağlığı dileklerini kabul etti.

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Asteğmen Soyuer’in cenazesi Tekirdağ Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Asteğmen Mehmet Soyuer’in toprağa verilmesinin ardından Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, özel bir kutu içersindeki Türk bayrağını öperek baba Halil Soyuer’e teslim etti. Bayrağı öperek teslim alan Halil Soyuer, "Bu acı günümüzde yanımızda olan önce devlet erkanına, sonra bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Acımız büyük ancak içimize gömdük" dedi.

Haberin Devamı