Gazete Vatan Logo

Şehit annesinin ağıtı yürekleri dağladı: Kalk o tabuttan oğul!

HAKKARİ Şemdinli’de, sınırın sıfır noktasında yol güvenliğini sağlayan hudut birliğine, Irak’ın kuzeyindeki Basyan Khala Dağı bölgesinden PKK’lı teröristlerin düzenlediği füzeli saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Orhan Özkan (29), memleketi Kayseri’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit annesinin ağıtı yürekleri dağladı: Kalk o tabuttan oğul!

Hakkari’de yapılan askeri törenin ardından Kayseri’ye getirilen Şehit Özkan’ın cenazesi, helallik alınması için Talas İlçesi’nde yaşadığı evin önüne götürüldü, duaların okunmasının ardından da Kalemkırdı Camii’ne getirildi. Burada anne Hatice, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak,”Orhan bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Annen sana kurban olsun. Kalk o tabuttan gidelim canım oğul” diye ağıt yaktıktan sonra fenalaştı. Şehit annesine sağlık görevlileri tabutun önünde müdahale etti. Şehidin 5 yaşındaki kızı Elif de babasının tabutunu önce okşadı, sonra da tabutun önündeki fotoğrafı öptü. Şehidin yakınları da tabuta dokunarak, gözyaşı döktü.

Devlet uğurladı

Cenaze namazına Vali Süleyman Kamçı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti milletvekilleri Taner Yıldız, Emrah Karayel, İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, CHP milletvekili Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partilerin milletvekili adayları şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Piyade Sözleşmeli Er Orhan Özkan’ın cenazesi, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Dünya bana dar geliyor’

Adana’daki cenaze töreninde şehidin nişanlısı Ayyüce Önal’ın (23) ‘Baktığım her yerde, her insanda, çiçeklerde bile Muhammet’i görüyorum. Dünya bana dar geliyor. O benim bebeğimdi, içim, ciğerim yanıyor’ diye yaktığı ağıt yürekleri dağladı. Önal, ardından şehit nişanlısının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak öptü. Şehit Muhammet Koç’un annesi Rükiye Koç ve çok sayıda yakını da tabuta sarılıp ağladı. Şehidin baygınlık geçiren kardeşlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 5 yıldır askeriyede görev yapan Şehit Koç’un, Doğu görevinin bitmesine 4 yıl kaldığı, son olarak bir ay önce izinli olarak babaevine geldiği öğrenildi.

İki ay sonra nişanlanacaktı

Şehit Süleyman Sevim’in cenazesi de memleketi Kırşehir’de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin annesi ve kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yunus ve Altın Sevim çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Süleyman Sevim’in sözleşmesinin bitmesine 2 ay kaldığı, Kırşehir’e dönünce nişan yapmayı planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı