Gazete Vatan Logo

Şehit ailesinin ‘Kıvanç’ı!

Teröristlerin zırhlı askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un ismi, mezun olduğu okula verildi. Şehidin kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Demir Alp Kıvanç, kahraman babasını böyle alkışladı

Şehit ailesinin ‘Kıvanç’ı!

Van’ın Çaldıran ilçesinde, 26 Mayıs 2016’da teröristlerin zırhlı askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un ismi, eğitim gördüğü okulda yaşayacak. Muğla 75. Yıl Ortaokulu’nun adının Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu olarak değiştirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene, şehidin eşi Seda, oğlu Kıvanç, annesi Zehra, babası Remzi ve ağabeyi Ali Volkan Cesur ile Muğla Valisi Esengül Civelek, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Tören sırasında babasının fotoğraflarını gören küçük kıvanç, mutlulukla el çırptı.

‘Ne yapsak azdır’

Vali Civelek, şehidin isminin mezun olduğu okula verilmesinden büyük gurur ve onur duyduğunu söyledi. Gönüllerde efsaneleşen şehitleri manevi anlamda ölümsüzleştirmenin önemine değinen Civelek, “Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için isimlerini eğitim kurumlarına veriyoruz. Şehitlerimize ne kadar minnettar olsak, ne kadar şükran duysak, onlar için ne yapsak azdır” dedi. Şehidin babası Remzi Cesur da oğlunun adının eğitim gördüğü okula verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı