Gazete Vatan Logo

Şehirli kadın, kendini kurtarmış kadındır

Nilgün Belgün hayatının her döneminde aşkla yaşayan biri. Usta oyuncu, Kadınlar Günü’nün şehirlerden çok kasabalarda, köylerde, küçük yerlerde değerini bulmasını istediğini söylüyor: “Çünkü şehirli kadın, bir bakıma kendini kurtarmış kadındır.”

Şehirli kadın, kendini kurtarmış kadındır

Kadın hakları denilince akla ilk gelen isimlerden biri şüphesiz ki yılların eskitemediği, pozitif enerjisi ve hiç bitmeyen neşesiyle akıllara kazınan ünlü tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün… Belgün, kadınlarla buluşmak üzere yine harekete geçti. Oylum Talu’nun moderatörlüğünde kadın misafirlerle buluşacağı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlığın değerini hatırlamak ve hatırlatmak için Akbatı AVM’de sahnede olacak. Söyleşi öncesinde Belgün ile buluştuk; dijital televizyon programını, Aşk ve Komedi isimli oyununu ve kadın olmayı konuştuk.

Kadınların haklarını savunan, onlar için bir şeyler yapan sanatçılar listesinde en yukarılardasınız...

Cevap basit, ben de kadınım. Ülkemdeki kadınların eğitimli, bilgili ve her şeyin bilincinde olmasını istiyorum. Bunun için çaba sarf ediyorum. Kadınlar ne kadar eğitimli olursa çocuklar da o kadar bilinçli, kültürlü ve ülkesine faydalı insanlar olur.

Bizde Kadınlar Günü algısı nasıl?

Kadınlar Günü’nün şehirlerden çok kasabalarda, köylerde, küçük yerlerde değerini bulmasını isterim. Çünkü şehirli kadın, bir bakıma kendini kurtarmış kadındır. Onun için burada ne yaparsak yapalım, kasabalara, köylere, doğudaki kadınlara ulaşmamız lazım.

Haberin Devamı

Erkekler için önemli olan parası ve cinsel gücüdür. Kadınlar çok daha esnek düşünür.

Sizin de iki kızınız var. Bu ülkede kız çocuğu yetiştirmek zor mu?

Çok memnunum kız annesi olduğum için. Bir kız çocuğu yetiştirmek, erkek çocuğu yetiştirmekten daha önemli, daha özel. Kızlarımı önce iyi bir iş hayatları olsun, sonra evlensinler diye yetiştirdim. Böyle yetiştirmek gerekiyor ki ileride kız çocukları hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde dursun.

Peki dünyaya bir daha gelecek olsanız…

Asla erkek olarak dünyaya gelmek istemezdim. Kadın beyninin kıvrımları çoktur ama erkek beyni düz mantıktır. Erkekler için önemli olan gücü, parası, cinsel gücüdür. Ama kadınlar çok daha esnek çok daha kıvrak düşünürler.

Şimdilerde aşk hayatınız nasıl?

Benim hayatımda her zaman aşk vardır. Aşk benim içimde. Birini beğendiğim zaman içimdeki aşkı o kişiye ithafen yaşıyorum. Önemli olan sevdiğin şeyi yapıp bedelini ödemek... Hiçbir evliliğimden, hiçbir ilişkimden pişman olmadım. Oyunun sonu da böyle bitiyor.

Haberin Devamı

Amerika’da 2 bin kişi beni seyretti

Sizi tiyatro sahnesinde bıraktık, dijital medyada bulduk.

Bir süpermarket zinciriyle birlikte dijital de bir kadın programı yapıyorum; Nilgün Belgün’le 4 köşe… 12 bölüm olarak anlaşmıştık şimdi 12 bölüm daha çekiyoruz. Bu programda gerçekten dört köşem var; mutluluk, yemek, kendin yap ve güzellik köşesi. Kadınlara hizmet eden bir program. Programım her perşembe sabah 11’de Youtube’dan yayınlanıyor.

Aşk ve Komedi isimli oyunu oynuyorsunuz şu anda…

Evet, turneler devam ediyor. Anılarımdan yola çıkarak yazdığım bir oyun. Oyunda hem sanat hayatımı anlatıyorum hem de şarkı söyleyip dans ediyorum. İnsanlar eğleniyor. Ayrıca kadın erkek ilişkilerini irdeleyip, aşkı anlatıyorum. Arada hüzün yüklemeleri de yapıyorum. Amerika’da Manhattan’da iki kere oynadım. İki bin kişi beni seyretti.

Haberin Devamı