Gazete Vatan Logo

Şehirler teröristlerden temizleniyor

Şehirler teröristlerden temizleniyor

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor.

Saldırılarıyla vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık'ta, İdil ilçesinde ise 18 Şubat'ta başlatılan operasyonlar başarıyla tamamlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırıdan sonra başlatılan operasyon 9 Mart'ta sona erdi.

Söz konusu ilçeler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca gerçekleştirilen müşterek operasyonlarla teröristlerden temizlendi.

Nusaybin'de operasyon başlatıldı Bu 4 ilçedeki operasyonlarla ağır darbe vurulan PKK'nın saldırılarını Şırnak merkez ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde sürdürmesi üzerine gerekli önlemler alındı.

Haberin Devamı

Mardin Valiliğince saat 00.00'dan itibaren ilçe merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinin açıklanmasının ardından ilçede terör örgütü PKK mensuplarına yönelik müşterek operasyon başlatıldı.

Şırnak'ta operasyon bekleniyor

Şırnak Valiliği, kent merkezinde teröristlerin yakalanması, patlayıcı tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca saat 23.00 itibarıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

Askeri hareketliliğin gözlendiği Şırnak il merkezinde müşterek operasyonunun yarın başlatılması bekleniyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde kazılan çukurlara ve kurulan barikatlara patlayıcı yerleştirilmesi üzerine, 1 Ekim 2015'te 6 gün süreyle söz konusu 4 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Bu kapsamda güvenlik güçlerince operasyon düzenlenmişti.

Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle farklı tarihlerde 7 kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulamalarından sonra güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda çok sayıda barikat kaldırılmış, çukur kapatılmıştı.

Haberin Devamı

Son olarak 14 Aralık 2015 günü Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde ilan edilen ve 21 Aralık'ta ilçe genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 24 Aralık'ta kaldırılmıştı.

Operasyonların ardından PKK'lı teröristler, 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırında yer alan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de 400'e yakın çukur kazdı, barikat kurdu, patlayıcı tuzakladı.

Şırnak merkezde teröristlerce ilk olarak Dicle, ardından da Yeni, Bahçelievler, Yeşilyurt, Cumhuriyet ve İsmet Paşa mahallelerinde 400'ü aşkın çukur kazıldı, barikat kuruldu.

Şırnak merkez ile Nusaybin ilçesinde terör saldırılarından endişe duyan binlerce kişi evlerini terk etti.