Gazete Vatan Logo

Şehirler Fransa’da sahneye çıkıyor

Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından Fransa’da düzenlenen MIPIM’de bu yıl Türkiye, yalnızca firma ve proje özelinde değil şehirleriyle de tanıtılacak

10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarda Paris, Barselona, Cenevre, Tokyo, Londra, Prag, Moskova, Brüksel, Amsterdam gibi şehirlerin yanında İstanbul da sahneye çıkacak. İstanbul’un yanı sıra Ankara, Antalya, Bursa ve Sakarya da MIPIM’de bulunacak. Beyoğlu Belediyesi de fuara katılıyor.

Türkiye, bu yıl fuarda dünya çapında markalaşma hedefi olan şehir ve ilçelerin yoğun katılımıyla global yatırımcıların dikkatini çekmeye hazırlanıyor. MIPIM’in Türkiye temsilciliğini yapan Alkaş’ın Genel Müdürü Yonca Aközer, uluslararası platformda ülke olarak görünürlükteki artışa ve şehir katılımlarına dikkati çekti. MIPIM’e katılım gösteren şehir sayısında her yıl artış olduğunu söyleyen Aközer, “MIPIM’de bu yıl Avrupa ülkeleri dışında Ortadoğu’nun da gücü fark edilerek bu ülkelerdeki şehirlere çadırlar ve pavilyonlar ayrıldı” dedi.

Mega projeler maketle tanıtılıyor

Türkiye’nin bu yılki MIPIM katılımında özellikle şehir katılımlarının ön planda olduğunu vurgulayan Aközer, katılan şehirler ve geliştirdikleri projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Ankara, Antalya ve İstanbul şimdiden kentsel dönüşüm projeleriyle MIPIM’de yerini aldı. Büyük ve nitelikli proje sayısının giderek arttığı Bursa, Sakarya, Bilecik, Darıca ve Bağcılar Belediye Başkanları; Marmara Belediyeler Birliği’nin çatısı altında MIPIM’e katılıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 300 metrekarelik İstanbul Çadırı’nda mega projeler sergilenecek.”

Haberin Devamı