Gazete Vatan Logo
Magazin Şehirde safi Meksika

Şehirde safi Meksika

Şehirde safi Meksika

Beyoğlu’nun tazelerinden biri olan Los Altos size bir kültürün Türkiye damak zevkine uyarlanmış halini sunmuyor. Mekan diğer Meksika restoranlarında olduğu gibi tortilla yerine lavaş vererek malzemeden ödün vermiyor! Safi Meksika yemeklerini sunan Meksika mönüsünü oluştururken yemekleri yerelleştirmek yerine, lokal tatlara en uygun olanları seçip orijinaline bağlı kalarak sunmayı tercih etmişler. Los Altos henüz test aşamasındayken ve resmi açılış yapılmamış olmasına rağmen kulaktan kulağa yayılarak şimdiden şehrin dünya mutfakları arasında efsane olmaya aday olmuş. İşletmesini üstlenen Duygu Akkanat Meksika mutfağını özellikle seçmelerinde Türk mutfağı gibi çeşitlilik içermesinin ve yine Türk kültürü gibi tarih öncesine dayanan Mezo-Amerika kültürü ile müthiş bir bütünlük oluşturmasının etkili olduğunu söylüyor.

Danışmanlığını ilk olarak New York’ta, biri beş yıldır Michelin tavsiyesi alan La Superior olmak üzere, üç Meksika restoranına sahip şef Felipe Mendez’in yaptığı mönü, daha çok okyanusun derinliklerinden gelen deniz ürünleri hakimiyetinde. Hiçbir ürün buzlukta bekletilmiyor; rezervasyona göre gününde temin ediliyor.

Haberin Devamı

Kökenleri 12 bin yıl öncesine dayanan tortilla, Los Altos’da Meksika’dan gelen mısır unundan yapılıyor. Şef Felipe Mendez, Karadeniz’deki mısır ununu kabul etmiyor. Maya efsanesine göre, ilk tortilla bir köylü tarafından aç kralın karnını doyurmak için yapılmış. Mekanın mimarisi de Maya efsanelerinden ilhamla tasarlanmış. Yemekler oldukça hafif ve katkısız malzemeler içeriyor. Yemek yanında şarap ya da bira alışkanlıklarınızı geride bıraktıracak meyve ve taze baharatlarla yapılan infuse içkiler Meksika mutfağı ile birleştirilmiş. Chili Mango Margarita’nin yapım aşaması tekilanın 2 haftalık bir infüzyon süreciyle başlıyor, masanıza gelinceye kadar 6 farklı işlemden geçerek damağınızda Meksika biberinin acısını ve mangonun tropikal tadını almanızı sağlıyor. Hafta içi ya da hafta sonu Los Altos’ta canlı akustik caz session’lara denk gelebilirsiniz; çalan isimlerden biri de Bilal Karaman.

Haberin Devamı

Sıradışı kokteyl tarifi

Bir şişe cine 4 dal taze kekik atıp 2 hafta karanlık ve oda sıcaklığında bekletip daha sonra süzün. İsteğe göre tonik ekleyebilirsiniz, fakat önerimiz sek ve bol buzlu bir dilim lime ile içmeniz.