Gazete Vatan Logo
Magazin Şehirde kalanlara ünlülerden öneriler

Şehirde kalanlara ünlülerden öneriler

Tatil sebebiyle İstanbul sokakları boşaldı. Yazın sıcağından kaçanlar soluğu Güney sahillerinde aldı. Hafta Sonu Dergisi şehirde kalanlar için ünlü isimlere yaz aylarında tercih ettikleri mekanları sordu. Bu yazı İstanbul’da geçirmek zorunda olsanız da bu mekanlar ruhunuza nefes aldıracak... İşte ünlü isimlerden öneriler...

Şehirde kalanlara ünlülerden öneriler

BURCU ESMERSOY

‘Mekanlarda iyi servis ve devamlılık ararım’

“Ortaköy House Cafe, muhteşem konumundan dolayı hem kahvaltı hem de diğer öğünler için ilk tercihlerim arasındadır. Onun dışında Emirgan Sütiş ve Yeniköy Molka Cafe, enfes kahvaltılar için doğru adreslerdendir. Öğle yemeğini nerede yiyeceğim o an hangi lokasyonda bulunduğuma bağlı olarak değişebiliyor. Amanda Bravo ve Nişantaşı Kantin’in lezzetli mönüleri var. Akşam yemeği için ise Nopa ve Arnavutköy Balıkçısı vazgeçilmezimdir. Yemekleri ve atmosferi harika. Ayrıca mekanlarda iyi servis ve devamlılık ararım. Bu yüzden bu mekanları tercih ediyorum.”

TUBA ÜNSAL

‘Tatile gitmeyen herkesin toplanma yeri’

“Kahvaltı için Mangerie Bebek şahane bir alternatif. Boğaz’a karşı esen rüzgar ve nefis limonatalar sizi yazlık bölgelere götürüyor adeta. Öğle yemeği için, Nişantaşı Delicatessen’in ördekli tabuleli salatası çok lezzetli. Akşam için tercihim ise Bebek Lucca olur genelde. Hem tatile gitmeyen herkesin toplanma yeri hem de ördekli pappardelle’sine bayılıyorum.”

Haberin Devamı

ÖZGE ÖZDER

‘İyi servis ve devamlılık ararım’

“Kahvaltı için Mangerie Bebek, manzarası, samimi ortamı ve mönüsüyle en sevdiklerimden. Öğle yemeğinde Aşşk Kahve, İstanbul’un müthiş manzarasına bakmak için başka bir açı, başka bir adres. Her daim sempatik. Akşam yemeği bence balık zamanıdır. Eleos Balık Beyoğlu ya da daha değişik bir İtalyan mönü için Eataly olabilir. ”

Saffet Emre Tonguç- Seyahat Yazarı

Makul fiyat ve keten peçeteleri severim

Bebek ve Rumeli Hisarı’nda aynı yerlere gitmekten sıkıldıysanız Arif Paşa Korusu önündeki Pastel’i deneyin. Fiyatlar makul, lezzetler iyi, ortam Batılı, sunumlar çok şık. İlk defa bir kafede kağıt yerine keten peçete görüyorum. Bir de arkadaşım sayesinde tanıştığım Beykoz’daki Ariste Peynir Dükkanını deneyin.

ŞEYDA COŞKUN

‘Tercihim sağlıklı beslenmek’

“Kahvaltımı dışarıda yapıyorsam mutlaka Happily Ever After’a giderim. Çünkü orada her daim bana özel şeyler yapılıyor. Mesela yumurtamı yağsız pişiriyorlar ya da yulafımla meyvem istediğim gibi geliyor. Öğle yemeğim için Bebek Mangerie’ye gidiyorum. Tavuklu ve kinoalı salataları muhteşem. Akşam yemeği için ise balık yiyeceksem Arnavutköy Balıkçısı’na, et yiyeceksem Soho’ya gidiyorum. Ama her nereye gidersem gideyim tercihim sağlıklı beslenmek oluyor.”

Haberin Devamı