Gazete Vatan Logo

Şehir ortasında naklen çatışma!

Şehir ortasında naklen çatışma!

Tunceli’de kent merkezinde karakol basmaya kalkışan 2 PKK’lıdan biri öldürüldü, diğeri ağır yaralandı. Vatandaşın korku içinde izlediği, gazetecilerin de an be an görüntülediği çatışmada bir polis memuru şehit oldu.

Tunceli’nin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ne dün saat 11.20 sıralarında 2 PKK’lı otomatik silahlarla saldırdı ve polisler anında karşılık verdi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma başlayınca çevredekiler panik içinde kaçıp kendine güvenli bir yer aramaya başladı. Özel Harekat timlerinin de gelmesiyle devam eden ve yüzlerce kişinin korku filmi izler gibi izlediği çatışmada polis memuru Murat Savaş Kale şehit oldu, 16 yaşındaki genç kız yaralandı.
Bir genç kız yaralandı
Çevreleri sarılan ve bulundukları yerden ateş etmeyi sürdüren PKK’lı kaçamayacaklarını anlayınca biri üzerindeki el bombasını patlattı. Önce, güvenlik güçleriyle çatışan 2 PKK’lının da ölü ele geçtiği belirtildi, ancak teröristlerden birinin olay yerinde öldüğü, diğerinin de ağır yaralı olduğu ortaya çıktı. Ağır yaralı terörist, saldırı sonrası olay yerine gelen HDP Tunceli Milletvekili Alican yardımıyla sedyeye konularak kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Haberin Devamı

BİR POLİS ŞEHİT
Bir aylık bebeğini hiç göremedi
Çatışmada şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Murat Savaş Kale’nin 1 ay önce baba olduğu ortaya çıktı. Yeni doğum yapan hemşire eşi Belgin Kale’nin kendi ailesinin yanında bulunduğu öğrenildi.
PKK’LILARDAN BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ AĞIR YARALI
Şehrin ortasındaki çatışmayı, gazeteciler saniye saniye görüntüledi. Karakola girmeye çalışan teröristler, böyle görüntülendi.