Gazete Vatan Logo

Şehidin vasiyetiyle Afrika’ya can suyu!

Afrin’de şehit olan Ömer Bilal Akpınar, maaşının yüzde 10’unun bir derneğe bağışlanmasını istedi. Bu bağışlarla, kuraklık yaşanan Etiyopya’da su kuyusu açıldı

Şehidin vasiyetiyle Afrika’ya can suyu!

Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar, bir arkadaşına yazdığı mektubunda “Devletin verdiği maaşının yüzde 10’unu Zehra Teyze’ye verin” demişti. Şehidin bahsettiği Zehra Teyze, Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez’di. Şehidin bu bağışı ve Söylemez’in çabalarıyla, Etiyopya Oromia bölgesi Weliso şehrinde su kuyusu açıldı. Kuyuya şehidin adı verildi.

‘Çamurlu su içiyorlar’

Zehra Söylemez, derneğin faaliyetlerini ve su kuyusunun açılış hikayesini şu sözlerle anlattı: Safranbolu Yağmur Derneği’nin topladığı bağışlarla, Afrika’daki çalışmaları Deniz Feneri’nin organizasyonuyla yapıyoruzız. Şehidimizin gerek okulundan gerek görev yaptığı yerlerden arkadaşlarının çok büyük bağışları oldu. Ömer Bilal Akpınar’ın bereketi Türkiye’nin dışına taştı. Onun adını Afrika’larda yaşatıyoruz. Allah onun adını dünyaya duyurdu. Orada yağmurlar bir iki ay yağıyor, o su birikintilerinden insanlar pis suyu içiyorlar. Arıtma yok, temiz su yok. Allah’ın izniyle orada açmış olduğumuz su kuyularıyla temiz suya kavuşuyor hem de yürümekten kurtuluyorlar. Kuyunun açıldığı 160 haneli bir köydü, bu köyde 6 yıldır hiç kurban da kesilmemiş. Biz orada kurban da kestik.

Haberin Devamı

Halisdemir için deyetimhane açmıştı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in adına da Afrika’da yetimhane açılmasına öncülük eden Zehra Söylemez, Filistin ve Suriye başta olmak üzere yardıma muhtaç insanlara yönelik çalışmalarıyla tanınıyor. Şehit Akpınar da Halisdemir için açılan yetimhaneye bağışta bulunmuştu.
Bir kuyunun maliyeti 3-4 bin $
Su kuyusu açtırmak isteyenlerin, tek başına ya da birkaç kişiyle girişimde bulunabileceğini anlatan Söylemez, “Bir kuyunun maliyeti 3-4 bin dolar olarak değişiyor. Bazı bölgelerde 20 metrede su çıkabiliyor, bazı bölgelerde 80 metrede” diye konuştu.
Vasiyeti ağlatmıştı
Akpınar, şehit olmadan önce 10 Ocak’ta ailesine iletilmek üzere bir arkadaşına gönderdiği mesajda şunları yazmıştı: Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın...
Beni Safranbolu’ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10’unu yine Zehra Teyze’nin oraya versinler. Hakkınızı helal edin.

Haberin Devamı