Gazete Vatan Logo

Şehidin üvey annesi yardım bekliyor

Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Karataş’ın Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ne bağlı Hardallık Köyü’nde oturan üvey annesi 53 yaşındaki Güllü Karataş, oturduğu 1 odalı evin yıkılmak üzere olduğunu söyledi. Karataş, bugüne kadar hiçbir yetkilinin de kapısını dahi çalmadığını söyledi.

Şehidin üvey annesi yardım bekliyor

Şehit Osman Karataş’ın küçükken öz annesinin öldüğünü, bunun üzerine babası Salih Karataş’ın kendisiyle evlendiğini belirten Güllü Karataş, "Osman’ın okumasını istedim ve liseyi bitirmesini sağladım. Kendi oğlum gibi baktım" dedi.

Eşini 5 yıl önce kaybettiğini ve şehit olan üvey oğlunun kanuni haklarının da eşine verildiğini belirten Karataş, şunları söyledi:

"Üvey oğlum Uzman Çavuş Osman Karataş 11 sene önce şehit oldu ve eşinin isteğiyle cenazesi Adana Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Eşim 5 yıl önce öldü. Biz burada 4 çocukla 1 oda yerde kalıyoruz. Her yağmur yağdığında ev su alıyor. Burada yaşanacak gibi değil. Ev yıkılmak üzere, yetkilerden yardım bekliyorum. 11 yıldır kapımızı çalan olmadı. Kendi imkanlarımızla bu evi yaptırmak istedik ancak eşim ölünce yarım kaldı ve bir odasına girip yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bir oda, bir de yatacak yer yapılmasını istiyorum."