Gazete Vatan Logo

Şehidin evinde yas

Ocaklarına ateş düştü ama Şehidin babası ''Sözüm var, ağlamayacağım'' dedi

Tunceli'de güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyon sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Dağlı'nın (23) Osmaniye'deki evinde yas var.

Dağlı'nın şehit olduğu haberi Cevdetiye beldesi Karataş Mahallesi'nde oturan ailesine, Osmaniye Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Kurmay Albay Uğur Özbek tarafından verildi.

Evin önünde beklyene 112 Acil Servis görevlileri fenalaşan şehit yakınlarına müdahale etti. Acı haberin duyulmasının ardından Türk bayraklarıyla donatılan şehidin evinde baba Mustafa Dağlı, taziyeleri kabul etmeye başladı.

Baba Dağlı, 5 çocuğunun en küçüğü olan Ahmet Dağlı'nın 1,5 yıldır uzman çavuş olduğunu ve 1 hafta önce memleketine izne geldiğini söyledi. Baba Mustafa Dağlı oğlunun arkasından kesinlikle ağlanmasını istemediğini belirtip, "Ahmet’im ağlamamızı istemiyordu, sözüm var ağlamayacağım" dedi. Bu sırada acı haberi duyan şehidin ağabeyi Murat ve ablası Selma Tosunoğlu gözyaşlarını tutamadı. Babası ve kardeşini teselli eden abla Selma Tosunoğlu, aniden fenalaşıp, baygınlık geçirince sağlık ekibi müdahale etti. Diğer yandan oğlunun şehit haberini alan anne Emine’nin ise sinir krizi geçirdiği belirtildi.

Abla Selma Tosunoğlu da kardeşiyle sık sık telefonla görüştüğünü belirterek, “Kardeşim beni her gün telefonla arardı. Bugün aramadı. Canım kurban, doyamadım. Artık beni kim arayacak” diyerek gözyaşı döktü.

Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Özbek de “Dağlı'nın Nazimiye'de el yapımı bir patlayıcıya basmak sureti ile şehit düştüğünü” söyledi.


ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AHMET DAĞLI TÖRENLE MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı için Elazığ 8'nci Kolordu Komutanlığı'nda bugün askeri tören düzenlendi.

Cenaze törenine Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, askeri ve mülki erkan katıldı.

Müftü Peyami Güngör’ün okuduğu duanın ardından Şehit Uzman Çavuş Ahmet Dağ'ın cenazesi, ambulansla hava alanına götürülerek, oradan da askeri uçak ile memleketi Osmaniye’nin Düziçi İlçesi'ne gönderildi.

Haberin Devamı