Gazete Vatan Logo

Şehidin adı ailesinin oturduğu sokağa verildi

FIRAT Kalkanı operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın adı, Yalova'da Adnan Menderes Mahallesi'nde babası Şemsettin Yalçın'ın oturduğu sokağa verildi.

Şehidin adı ailesinin oturduğu sokağa verildi

Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Kemal Kaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez ile şehidin babası Şemsettin Yalçın ve çok sayıda daveti katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Yılmaz, "Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Bugün Türkiye çetin bir mücadelenin içerisindedir. Bu mücadelede şehit düşenlere tüm halkımızın minnet borcu var" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Türkiye'yi vatan yapan şehitlerimizdir. Bugün bu Türkiye'de güven içerisinde yaşamımızı sürdürüyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlara olan borcumuzu hiç bir zaman ödeyemeyiz. Ülkesinin daha güvenli bir yer olması için katıldığı Fırat Kalkanı Operasyonu'nda şehit düşen Ali Sezai Yalçın'ın adı da artık bu sokakta yaşayacak. Ama herkes şunu çok iyi bilmeli ki, onun adının asıl yaşadığı yer halkımızın kalbidir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde şehidin adının yazılı olduğu levha törenle açıldı.