Gazete Vatan Logo

Şehidimin hatırası Afrin’deki aslanlara

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütüyle mücadele eden Mehmetçiklere en büyük destek şehit ailelerinden geldi. ‘Biz biliriz o acıyı’ diyen aileler şehit evlatlarının özel eşyalarını da moral olsun diye Mehmetçiğe gönderdi

Şehidimin hatırası Afrin’deki aslanlara

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı harekatı operasyonlarında görev yapan Mehmetçiklere şehit ailelerinden destek geldi. Türk Milleti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (TÜMYAD) başlattığı ‘Ben de varım’ kampanyasına destek veren aileler Mehmetçik için atkı, bere ve powerbank gönderdi. Kampanyaya destek verenlerden biri 2016 yılında şehit olan oğlunun cenaze namazını kılan Uğur Beker oldu. Şehit Babası Şırnak’ta güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi olan oğlu Emre Beker’in postalını Afrin’e gönderdi. Beker, ‘Bu vatanın evlatlarına canımız feda. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin, acılarını bize artık göstermesin’ dedi.

Şehit çocukları selam gönderdi

Kampanyanın en küçük destekçileri ise 2016 yılında şehit olan özel harekat polisi Ali Bulduk’un 6 yaşındaki oğlu Bahadır, 16 Ağustos 2008’de Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Engin Üstün’ün kızı Sahra ve 2016 yılında Mardin’de şehit olan polis memuru Nefise Özsoy’un kızı Elif oldu. Bahadır, askerlere yazdığı moral mektubun yanında askerlere bir de şehit babasının tişörtünü gönderdi. 9 aylıkken babası şehit olan Sahra ise, babasına ait olan atkı bereyi askerlere gönderdi. Sahra, ‘Babamdan bana kalan atkı ve bereyi Afrin’deki askerlerimize gönderiyorum. İnşallah bunu teslim alan asker abimle karşıya karşıya gelme fırsatımız olur’ dedi. Atkı ve bere gönderen Elif ise şunları ifade etti: “Asker abilerimizin yanındayız. Her akşam önce annem için dua ediyorum. Sonra da Allah’tan askerlerimizi koruması için dua ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Oğlunun postalları

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Bozkurt’un annesi Şehri Bozkurt’ta oğlunun postalını ve kazağını askerlere gönderdi. Şehit annesi şunları söyledi: ‘Bir evladımızı kaybettik, şimdi diğer vatan evlatları için dua ediyoruz. Sizlere kardeşinizin botunu, kıyafetlerini gönderiyorum. Sağ salim dönün.’

Her zaman duamızdalar

Haberin Devamı

14 Eylül 2012 tarihinde teröristler tarafından Van’da şehit edilen polis memuru Ümit Aktaş’ın annesi Saliye Aktaş kampanya için atkı ve bere yardımında bulundu. 6 senedir her gün şehit oğlununn acısını yaşadığını söyleyen Aktaş, ‘Vatanın her karışında görev yapan asker, polis bizim yavrumuz. Sakın unutulduklarını düşünmesinler. Her an duamızdalar’ dedi.

Hiç yalnız hissetmesinler

El Bab şehidi Mahmut Uslu’nun annesi Murside Uslu da kampanyaya destek verdi. Oğlunun silah arkadaşlarının şu anda Afrin’de görev yaptığını söyleyen Mürşide Uslu, ‘Oğlum vatanı için canını verdi, arkadaşları vatanı için savaşmaya devam ediyor. Tüm dualarımız onlarla, kendilerini yalnız hissetmesinler” ifadelerini kullandı.