Gazete Vatan Logo

Şehidi 10 bin kişi uğurladı!

"Ne olur meclisten bunları atın"

Şehidi 10 bin kişi uğurladı!

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez için baba ocağı Antalya’da tören düzenlendi. Şehit Sönmez’in cenaze namazının kılındığı Barınak Camii avlusunda oğluyla son kez vedalaşan baba İlyas Sönmez, namaz için saf tutan milletvekillerine dönerek, BDP milletvekilleri için "Ne olur meclisten bunları atın" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in cenazesi, Antalya Hava Meydan Komutanlığı’ndan asker ve ailesi tarafından alınarak, saat 12.15 sıralarında Kepez Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’ndeki baba ocağına getirildi. Cenaze töreni öncesi evin etrafında toplanan 10 bine yakın Antalyalı dev Türk bayrağı açtı ve hep bir ağızdan ’Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganı attı.

Şehidi 10 bin kişi uğurladı

Şehit Sönmez’in Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunmak, son görevlerini yapmak için şehidin ailesi ve arkadaşları aracın etrafını sardı. Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in kuzeni Malik Sönmez bu sırada fenalık geçirdi ve evin önünde hazır bekleyen ambulansta tedaviye alındı. Şehidin annesi Günay Sönmez, iki kadın astsubayın kolları arasında son kez oğlunun yanına geldi. Bir süre oğlunun tabutunu okşayan, öpen anne Sönmez, kendisine getirilen sandalyeye oturarak uzun süre oğlunun başında bekledi. Anne Sönmez acısını, Şehit Erdoğan Sönmez’in kız kardeşi Pınar Sönmez’e sarılarak paylaştı. Askerler ve sağlık personeli, tören boyunca anne Günay Sönmez’in yanından ayrılmadı.

DENİZ BAYKAL DA KATILDI

Baba ocağında son kez babası İlyas Sönmez’le vedalaşan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in naaşı daha sonra omuzlara alınarak, evin yakınındaki Barınak Camii’ne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Sönmez’in cenaze namazına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP milletvekilleri Gürkut Acar, Osman Kaptan ve Yıldıray Sapan ile AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel ve Hüseyin Samani başta olmak üzere çok sayıda siyasi, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ve binlerce vatandaş birlikte kıldı.

BABA, NÖBET TUTAN ASKERİN TERİNİ SİLDİ

Cami avlusunda anne Sönmez, kız kardeşi Derya Sönmez ve erkek kardeşi Yusuf Sönmez, tabuta son kez sarılarak ağladı. Baba Sönmez ise önce cebinden çıkardığı mendille şehidin tabutu başında nöbet tutan askerin terini sildi, ardından uzun uzun tabuta sarıldı, oğluyla vedalaştı. Bu sırada Deniz Baykal da elindeki mendille baba Sönmez’in terini sildi. Şehit babası Sönmez, oğlu toprağa verilmeden önce saf tutan milletvekillerine dönerek, BDP milletvekillerini kastedip "Ne olur meclisten bunları atın" dedi.

CAMİ ÇIKIŞI İZDİHAM

Şehit Erdoğan Sönmez’in cenazesinin Barınak Camii avlusundan çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Bu izdihamdan şehidin babası İlyas Sönmez’i, Vali Altıparmak çıkardı. Vali Altıparmak, şehit babasının elini tutarak kalabalığın içinden çıktı, baba ve oğulu, cenaze nakil aracında buluşturdu. Şehidin cenazesi askeri törenle camiden alınırken, askeri bandonun marşı bitirmesiyle birlikte tekbir sesleri yükseldi. Tekbir sesleri eşliğinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, defnedileceği Uncalı Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Sönmez’in cenazesi, buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in cenaze namazı sonrasında iki kişi, cenazeye gönderilen Başbakanlık çelenginin isimliğini yırttı. Üzerlerinde Türk bayrağı bulunan kişiler iktidar partisi milletvekillerine, "Şehidin kanı bu meclise haram olsun" diyerek tepki gösterdi.

ŞEHİT ERİ, 900 NÜFUSLU KÖYÜNDE 20 BİN KİŞİ UĞURLADI

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 10 askerden piyade er Emrah Karataban, memleketi Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı 900 nüfuslu Kumdere Köyü’nde yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenaze töreninde Nuray ve Selman Karataban çifti, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit piyade er Emrah Karataban’ın cenazesi, askeri uçakla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki havaalanına getirildi. Burada cenazeyi Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve protokol üyeleri karşıladı. Uçağın aprona yanaşmasının ardından şehit piyade er Emrah Karataban’ın cenazesi tören mangası tarafından uçaktan alınarak İpsala Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu.

Buradan memleketi Edirne’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Kumdere Köyü’ne getirilen Karataban’ın cenazesini, ailesi, askerler ve ellerinde Türk bayrakları olan çevre illerden otobüslerle gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi karşıladı. Cenaze ilk önce köydeki tek katlı evinin bahçesine getirildi. Burada dualar okunurken, şehidin annesi Nuray ve babası Selman Kara, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra cenaze aracıyla köyün camisine getirilen şehit er Emrah Karataban’ın cenaze törenine, Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, kaymakamları da katıldı. Cenazenin camiye getirildiği sırada şehit er Emrah Karataban’ın ablası Nazife Karataban’ın kardeşinin gömleğini sarılıp kokladı. Üzerine yapıştırdığı fotoğraflara dokunan Nazife Karataban gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Nuray Karatan ise oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun arkasından, "Ne olur oğlumu bir kez daha göreyim" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze töreninde üzerinde ’Söyle zalim söyle, birkaç Mehmet’e söyle. Daha kaç evlerin ocağına ateş düşecek’ yazılı pankart dikkat çekti.

Şehit Karataban’ın cenazesi ikinci namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip köy mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidi son yolcuğuna uğurlayan yaklaşık 20 bin kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attıktan sonra yine otobüslerle köyden ayrıldı.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN AFYONKARAHİSAR’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı ardından çıkan şehit düşen Piyade Üsteğmen 32 yaşındaki Sami Çiftçi Afyonkarahisar’da gözyaşları arasında yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenaze namazında başını tabuta çarpınca sol kaşı açılan ve baygınlık geçiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, hastanede tedaviye alındı.

Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin cenazesi, askeri uçakla saat 13.30’da Diyarbakır’dan toprağa verileceği Afyonkarahsiar’a getirildi. Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’nda düzenlenen tören ardından şehidin cenazesi ailesi tarafından alınarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Üsteğmen Çiftçi için Nazmi Saatçı Mahallesi’ndeki evininin önünde taziye çadırı kuruldu. Burada şehit için mevlit okutuldu, dua edildi. Şehidin annesi Hanım, babası Mehmet ve eşi Ayşe Çiftçi, gözyaşına boğuldu. Baygınlık geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti, sakinleştirici iğne yaptı. Şehit Üsteğmen Çiftçi’nin 5 yaşındaki kızı Zeynep ise annesinin yanından hiç ayrılmadı.

Üsteğmen Çiftçi’nin cenazesi saat 16.00’da hastane morgundan alınarak son kez baba ocağına getirildi. Şehidin yakınları, tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

Anne Hanım Çiftçi, ayakta duramadı. Yere yığılan anne Çiftçi’yi yanındakiler kaldırdı, ayakta tutmaya çalıştı. Helallik alındıktan sonra şehidin naaşı cenaze aracına konularak tören yapılacak İmaret Camii’ne götürüldü. Şehidin evinin önünde toplanan yüzlerce kişi, bir süre cenaze aracıyla birlikte yürüdü. Üsteğmen Çiftçi’nin cenazesi uzun bir araç konvoyu eşliğinde camiye getirildi.

AİLESİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Camide oğlunun tabunun yanına giden baba Mehmet Çiftçi, "Oğlum beni bırakıp nereye gittin? Bir ses ver. Gittiğin yerden beni ara" diye ağladı. Kızı Zeynep ile birlikte eşinin Türk bayrağına sarılı tabutun yanına giden Ayşe Çiftçi ise "Aşkım beni bırakıp nereye gittin?" dedi. Bu sırada şehidin kızı Zeynep ise "Anne ben babamı bırakıp gitmek istemiyorum" dedi. Daha sonra kızı ile birlikte tabutun yanında oturan Ayşe Çiftçi, eşinin fotoğrafını okşadı ve "Bak kızım baban burada" dedi. Şehit Üsteğmen Çiftçi’nin annesi Hanım çiftçi ise tabutun başında yine fenalık geçirdi.

BAKAN EROĞLU KATILDI

Cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalletin Yılmaz, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, askeri erkan, gaziler, emniyet personeli, şehidin amcası Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çiftçi, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş olmak üzere 10 bin kişi katıldı. Terör örgütüne tepki gösterenler ’Kahrolsun PKK’ ve ’Kana kan, dişe diş, intikam intikam’ diye slogan attı.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNE TERÖR TEPKİSİ

Şehidin babası Mehmet Çiftçi’ye başsağlığı dileyen Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, bir süre gözyaşını tutamadı. Bu sırada cami avlusundaki bazı kişiler, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’e "Neden bu terörü bitirmiyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Öner, "Biz Meclis’i toplantıya çağırdık. Ancak kimse Meclis’e gelmedi" diye karşılık verdi.

SÖZLERİ YÜREK BURKTU

Cenaze namazı öncesinde yanındaki kadın astsubay ile birlikte eşinin tabutunun yanına son kez giden Ayşe Çiftçi, astsubaya "Başı burası mı diye" sordu. "Evet" yanıtını alan Çiftçi, "Bak halen sıcak. Sıcaklığımı hissediyor musun? Ben hissediyorum" dedi. Ardından eşinin tabutuna başını dayayan Ayşe Çiftçi, "Aşkım başımı yine senin başına dayadım. Başım yine başının üstünde" diye gözyaşı döktü.

DP GENEL BAŞKANI BAYILDI

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal cenaze namazı kılmak için saf tuttuğu sırada fenalaşarak yere düştü. Başını tabuta çarpan ve sol kaşı açılan Uysal, bayıldı. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Uysal, Bakan Eroğlu’nun tavsiyesi üzerine hastaneye götürüldü. Cenaze namazı kılındığı sırada şehidin babası Mehmet Çiftçi de fenalık geçirdi. Çiftçi’ye sağlık görevlileri müdahale etti.

Cenaze mezarlığa götürüldüğü sırada törene katılanlar, protokol mensuplarına sitem etti. "Terör olayını bitirin" diye bağıranlar ile protokol üyeleri arasına polis girerek önlem aldı. Bunun üzerine kalabalık, "Kendinizi bizden korumayın, askerleri teröristlerden koruyun" diye tepki gösterdi.

Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi’nin cenazesi İmaret Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kocatepe Asri Mezarlığı’ndaki Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

ŞEHİT ER OSMAN YILDIZ GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde terhisine 5 ay kala şehit olan Er Osman Yıldız düzenlenen törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Osman Yıldız için Ataköy Camii’nde düzenlenen törene şehidin ailesi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, MHP Milletevekili Celal Adan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde şehidin kuzenleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törende Türk Bayrağı taşıyan bir grup, namazın ardından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, tabudun başında acılı baba Zafer Yıldız’la konuşarak teselli etti. Şehidin annesi Zeynep ve kız Kardeşi Aylin Yıldız ise yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Cenaze töreni sırasında fenalık geçiren vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin soruları yanıtsız bırakırken, çevik kuvvet polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Şehit Er Osman Yıldız’ın naaşı ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Cenaze düzenlenen askeri törenin ardından cenaze aracına konularak toprağa verileceği Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü.

Haberin Devamı