Gazete Vatan Logo

Şehide ayıp olmuyor mu!

Midyat’taki PKK saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy’un Edirne’deki cenaze töreninde arbede yaşandı. Olaylara sinirlenen şehit babası isyan etti

Şehide ayıp olmuyor mu!

Mardin’de Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polislerden 32 yaşındaki Nefize Özsoy, memleketi Edirne’de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidi son yolcuğuna uğurlamak için binlerce Edirneli hemşerisi Selimiye Camii’ne akın etti. Cami içi, bahçesi ve çevresi tamamen doldu.

Atatürk’e duaya alkış

Selimiye Camii ve çevresini dolduran binlerce kişi, cuma namazının bitmesi ve cenaze namazının kılınmasını beklerken hutbe hoparlörle dışarı verildi. Hutbede imamın “Atatürk ve silah arkadaşlarına da” diyerek dua istemesi üzerine, binlerce kişiden alkış tufanı koptu.

Cami çıkışında arbede

Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu camiden çıkarken kalabalıktan bir kişi, “Bölücüleri desteklemeye devam edecek misiniz?’ diye laf attı. Bunun üzerine milletvekilleri Bircan ve Kök laf atanlara provokasyon yapmamaları için uyarıda bulunarak müdahale etti. Çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Bu sırada Ataşehir Belediyesi tarafından Edirne’ye Kılıçdaroğlu’nu korumakla görevlendirildiği söylenen bir grup da olaya karıştı.

Haberin Devamı

CHP’liler birbirine girdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu korumakla görevlendirilen partinin gençlik kolları üyesi 10 kişilik grup da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na laf attıklarını sandıkları Ataköy’den gelen partili gruba müdahale etti. Aynı partiden grup arasında çıkan kavgada Ataköy’den gelenlerden Ali Haydar Kahraman yaralandı. Şehit polis memuru Nefize Özsoy’un anne, babası ve eşinin gözü önünde çıkan kavga ortamı gerdi. Şehit babası Süleyman Çetin, “Ya bir de beni düşünün, ne demek bu ya” diyerek ağlayıp isyan etti.

Faciayı önlemiş

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm cenaze namazını kıldırırken şehit polis Nefize Özsoy’un, İstanbul’da görev yaptığı sırada Sultanahmet Camisi’nde bir faciayı önlediğini söyledi. Şehit polis Nefize Özsoy’un 4 yaşındaki kızı Elif camiye getirilmedi.

Çelengini 5 polis korudu

İstanbul’daki şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’nun çelenginin parçalanması üzerine bu kez önlem alındı. CHP liderinin çelenginin üniformalı 5 polis tarafından korunması dikkati çekti.

Haberin Devamı