Gazete Vatan Logo

Şehide 'kelle', zamlara 'güncelleme'!

"Şehide kelle diyen zihniyet, zamlara da güncelleme diyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, hükümetin seçim hovardalığının faturasını milletin ödediğini öne sürerek "AK Parti iktidarında yüzde 20 devalüasyon görünüyor. Hükümet yetkilileri, zam yerine güncelleme kelimesini kullanıyor. Şehide kelle diyen zihniyet, zamlara da güncelleme diyor" dedi.

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısında partililerle bir araya gelen Faik Öztrak, CHP olarak son yapılan zamları protesto ettiklerini belirtti. Yapılan zamlarla hükümetin faturayı halka kestiğini öne süren Öztrak, "Başbakan, seçimden önce, ‘CHP iktidar olursa ülkede devalüasyon olur’ demişti. Bu gün baktığımızda, AK Parti iktidarında yüzde 20 devalüasyon görünüyor ve zamlar ile faizlerle halk karşı karşıya kaldı. Hükümet yetkilileri, zam yerine güncelleme kelimesini kullanıyor. 5 buçuk milyarlık bir güncelleme olur mu?" dedi.

Yapılan zamlarla hakla alay edildiğini iddia eden Öztrak, "Yapılan zamları eleştirenlere, Başbakan ‘Sigarayı bırakın, alkolü de azaltın’ diyor. Bunlar, ellerinden gelse her sıkıştıklarında faturayı halka keserler. Şehide kelle diyen zihniyet, şimdi de zamlara güncelleme diyor. Bu zamları ve yapılan uygulamaları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı