Gazete Vatan Logo

SEGEM sınav başvurusu sonuçları açıklandı mı?

SEGEM sonuçları açıklandı mı? sorusu adaylar tarafından merak edilmeye başladı. 28 Eylül’de Ankara, Ağrı, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Konya, Mersin ve Trabzon'da SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Sınavına katılan adaylar, SEGEM sonuçları açıklandı mı? diye soruyor. Detaylar haberimizde.

SEGEM sınav başvurusu sonuçları açıklandı mı?

28 Eylül’de yapılan SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Sınavı, sonrası gözler SEGEM sonuçlarına çevrilmişti. Peki, SEGEM sonuçları açıklandı mı? SEGEM sınav sonuçları 2019 sorgulaması nasıl yapılır?

SEGEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

SEGEM sınav sonuçlarını 9 Ekim Çarşamba günü açıklayacağını duyurduğu için sitede yoğunluk yaşanıyor. Sınav sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada adaylara maillerini kontrol etmeleri uyarısı yapılmıştı:

"T.C Kimlik Numaranızı yazıp Kod Gönder butonuna basınız. Mail adresinize gelen kodu girerek Sorgula butonuna basınız. Hotmail, Gmail, Yahoo gibi genel email adreslerine sahip adayların Önemsiz, SPAM gibi klasörleri de kontrol etmesini rica ederiz."

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Sınavda, 100 üzerinden en az 60 alan her aday, sertifika almaya hak kazanmaktadır. Sınav sonuçları SEGEM internet sitesinin “Sınav Sonuçları” bölümünden açıklanacaktır.

SEGEM SERTİFİKA BASIMI NASIL YAPILIR?

Adaylar Teknik Personel Yeterlilik Sınavı Sertifikasını, sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren 180 gün boyunca “Sınav Sonuçlarım” bölümünden görüntüleyebilecek ve bu alandan yazdırabilecektir.

Haberin Devamı

Belirtilen süre sonunda, adaylar sertifikalarını görüntülemeyeceğinden, sertifikanın bilgisayarlarına indirilmeleri önerilir. Sertifikanın nasılı gönderimi ise yapılmayacaktır.

180 gün sonra sertifikalarını görüntülemek ve yazdırmak isteyen adaylar ise, SEGEM internet sitesi üzerinden üye girişi yapıldıktan sonra “Online Ödeme’’ kısmına, “Sertifika Ödemesi” yazın. 49 TL olan ödeme yatırıldıktan sonra online ‘’Sertifika Ödemesi Dilekçesi’’ni doldurması gerekmektedir. EFT ve Havale ödemeleri ise kabul edilmeyecektir

SINAV SONUCUNUN İNCELENMESİNİ İSTEYEN ADAYLAR SEGEM’E BAŞVURABİLİR,

Sınav sonucunun yeniden incelenmesini isten adaylar, sonuçlar açıklandıktan sonra en geç 10 gün içinde SEGEM’E başvurmalılardır.

Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adayların, SEGEM internet sitesinden üye girişi yaparak “Online Ödeme’’ bölümünden, “İtiraz Ödemesi” olan 21 TL’yi yatırması ve online “İtiraz Ödemesi Dilekçesi’ni doldurması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sertifika ödemesi gibi itiraz ödemesinde de EFT ve Havale kabul edilmeyecektir.