Gazete Vatan Logo

Şefler nerede yiyor?

Yaptıkları birbirinden güzel yemeklerle adeta mutfak şöleni sunan Türkiye’nin sekiz başarılı mutfak şefi, favorileri olan restoranları ve tavsiye ettikleri lezzetleri anlattı...

Şefler nerede yiyor?

Maximilian J.W Thomae (Gastronometro)

Zübeyir’deki ciğer vazgeçilmezim...

Türk mutfağını, dünyanın ilk 5 yemek kültürü arasında görüyorum. Et dendiğinde aklıma Beyti gelir. Kebapları müthiş. Geleneksel lezzetler söz konusuysa Şahin Esnaf Lokantası uğrak noktam. Çorbaları ve zeytinyağlı yemeklerini seviyorum. Fine-dining için Nicole... Zübeyir Ocakbaşı‘nda balkabak ezmesini, gevurdağı salatasını ve ciğeri çok severim.. Kebaplar da favorim.

Cüneyt Asan (Günaydın Restoran)

Asya mutfağının adresi: Zuma

Anadolu mutfağı için adresim Bomonti’de bulunan Kiva. Öğle saatlerinde pehli pilavı favorim. Asya mutfağı için Zuma’ya gidiyorum. Karides, morina balıklı gyoza ve fırınlanmış ıstakoz önerilerim. Fine-dining olarak Alancha’yı tercih ederim. İskenderun karides ve dana kaburga vazgeçilmezim.

Deniz Şahin (Kiva)

Yanyalı Fehmi’nin hünkar beğendisi favorim

Eğer balık için bir yere gideceksem burası Kadıköy’de bulunan Kadı Nimet’tir. Pazar günleri brunch için, manzara eşliğinde yemek yemek istiyorsam Lacivert’e gidiyorum. Ot kavurmaları ve börekleri oldukça lezzetli. Geleneksel lezzetleri canım istiyorsa Yanyalı Fehmi’yi tercih ederim. Hünkar beğendisi vazgeçilmezim. Genellikle yurt dışından gelen dostlarımı Günaydın’da ağırlıyorum.

Haberin Devamı

Yağız İzgül (Burger Project)

Suşi için Lucca ideal, Çamlık’ın kebabı leziz

Balık için Arnavutköy’deki Zıpkın, Kebap’ta Etiler Çamlık, İtalyan mutfağı için La Scarpetta, Lucca’da brunch, geleneksel mutfak için Hudson. Lucca’nın ördek roll’ü ve sushi’si çok lezzetli.

Mehmet Gürs (Mikla)

Sofyalı’nın mezeleri Karadeniz’in döneri...

Hamburger için Günaydın Restoran ideal. Döner favorim Beyti ve Beşiktaş‘taki meşhur Karadeniz... Lahmacun için Tatbak, kebap için Zübeyir Ocakbaşı iddialıdır. Asmalı Cavit ile Sofyalı‘nın mezeleri lezzetli. Son olarak mantı yiyeceklere Terra Kitchen’ı öneririm.

Gürkan Topçu (Gürkan Şef Steak House)

Akın Balık’a mutlaka uğrarım

Et kadar balık yemeyi de seviyorum. Pazar günleri mutlaka balık keyfi yaparım. Mekanım Akın Balık’ tır. Mezeleri şahane. Özellikle yoğurtlu kırmızı biberli mezesini seviyorum. Eğlence mekanım Bebek’teki Lucca. İçeçeğim, alkolsüz plasebo kokteyli. Cin yerine soda koyarak hazırlanıyor. Hünkar Lokantası‘nı seviyorum fırsat buldukça sık sık gidiyorum. Buradaki favori yemeğim kuzulu hünkar begendi.

Haberin Devamı

Murat Bozok (Murat Bozok’s Kitchen)

Spago’nun pizza ve tatlıları lezzetli

Balıkçı bolluğunun yaşandığı İstanbul’da, benim için Kıyı’nın özel bir yeri var. Pilaki, turşu, ciğer ve güveçte balık favorilerim.

Et yemeye bayılıyorsanız, Anadolu yakasındaki Et-İnn lokantasını şiddetle tavsiye ederim. Özellikle kullanılan kuzu ve danalar, çok özenle seçilmiş. Pide ve lahmacunlar da enfes. Kahvaltıda Mangerie, öğle yemeğinde Salomanje, kahve keyfi için de Secco Cafe önerilerim.

Ömür Akkor (Şef-Yazar)

Hacı Abdullah’ın fasülyesini öneririm

Devamlı il dışında olduğumdan İstanbul’da gittiğim yerler de belirli başlı restoranlar... Mesele esnaf lokantalarından Hacı Abdullah ve kuru fasulyesi. Balık için Takanik’e giderim. Mevsim usülü çıkarıyorlar. Ne bulursam yiyorum. Eminönü‘ne, Hacı Bekir’e uğrar muhakkak lokumumu alırım. Kebap favorim ise Ramazan Bingö.

Haberin Devamı