Gazete Vatan Logo

Seferberlikte 22 proje

Konut sektörü, 31 Ekim’e kadar sürecek yeni bir kampanyaya başladı. Yüzde 5 peşinat karşılığında taksitlerin Ocak 2019’da başlayacağı kampanyaya Emlak Konut GYO’nun yüklenicileri 22 projeyle katıldı, diğer üreticiler de dahil olmaya hazırlanıyor

Seferberlikte 22 proje

Gayrimenkul sektöründe üçüncü seferberlik başladı. Bu kez evini şimdi alanın, taksitlerini Ocak 2019’da başlayacağı bir model uygulanıyor. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanyaya Emlak Konut GYO’nun 22 projesi dahil oldu. Emlak Konut yüklenicisi olmayan birçok müteahhit de kampanyaya destek veriyor.

Kampanyadan ev alabilmek için peşinat sahibi olmak yeterli. Daire bedelinin yüzde 5’ini peşin verenler ev sahibi olacak. Peşinatın kalan yüzde 15’i bir yıl sonraya ertelenecek. Kalan yüzde 80 için de banka kredisi kullanılacak. Kredinin taksit ödemeleri Ocak 2019’da başlayacak. Yüklenici firmalar, aradaki bu farkı kendileri üstlenecek. Konut kredisi faiz oranları banka ve projenin anlaşmasına göre farklılık gösterebilecek. Kampanyaya, İş Bankası, QNB Finansbank, Akbank, Yapı Kredi ve Vakıf Katılım gibi bankalar destek veriyor. Öte yandan peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulanacak.

% 15-25 indirim olacak

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ağustos 2016’da hem ekonomiye can suyu olmak hem de konut satışlarını canlandırmak için seferberlik başlatan gayrimenkul sektörü, 120 ay vadede faiz oranını yüzde 0.70’e kadar çekmişti. Ardından 2017’nin Şubat ayında 240 ay vadeli kampanya ile Türkiye’de ilk kez 20 yıl vadeli satışın önü açılmıştı.

Haberin Devamı

Konut sezonunun açıldığı Eylül’de de bir kampanya yapmak isteyen sektör temsilcileri, Emlak Konut GYO’nun kapısını çaldı. Ancak bu kez Emlak Konut, kampanyaya destek olsa da kendi çatısı altında bir seferbelik başlatmadı, sözü yüklenicilerine bıraktı. Şirketin yüklenicileri de 22 projenin dahil olduğu kampanyayı dün başlattı. Tüketicilerin ödemelere 2019’da başlamasıyla yüzde 15 ile 25 arasında indirim sağlanmış oluyor.

Büyükyalı’da yeni etap kampanya ile satışa çıktı
Özak-Yenigün-Ziylan ortaklığıyla Emlak Konut GYO güvencesiyle Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen Büyükyalı’da Denizkapı etabının lansmanı kampanyayla birlikte yapılıyor. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “Kampanyamız, İstanbul’un yeni deniz semti Büyükyalı’ya yatırım yapmak isteyenler için tarihi nitelikte, kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Yaşamın 2019’da başlayacağı Büyükyalı’dan ev alanlar, kredi taksitlerini 2019’dan itibaren ödemeye başlayacak. Kampanyadan öncelikli yararlanmak ve sınırlı sayıdaki daireden istediklerini seçmek isteyenleri, satış ofisimize bekliyoruz” dedi. Denizkapı evlerinde 350 daire satışa çıktı.
3 projeyle dahil oldu
TAHİNCİOĞLU, kampanyada Nidapark Kayaşehir, Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı projeleriyle yer alıyor. Tahincioğlu, bu yeni kampanyaya hem Nidapark Kayaşehir hem de Nidapark Küçükyalı projelerinin ikinci fazlarını dahil ederek satışa başladı.
60 ay sıfır faiz de var
YP İnşaat’ın Ankara’da hayata geçirdiği Koordinat Çayyolu projesi de kampanyaya katılıyor. YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, “Emlak Konut bu yıl sonu yaklaşırken yine konut talebini artıracak yeni bir kampanya başlatıyor. Bu süreç içerisinde 60 ay yüzde 0 faizle devlete borçlanma sistemi ile geçerli kampanyamız da devam edecek. Konut almak isteyenler için kampanyamız 31 Ekim’e kadar devam edecek” dedi.
Hangİ projeler var?
- Büyükyalı
- Semt Bahçekent
- Ebruli Ispartakule
- Evora Denizli
- Yeniköy Konakları
- Tual Bahçelent
- Koordinat Çayyolu
- Sofaloca
- Karat 34
- Tual Adalar
- Nidapark kayaşehir
- Nidapark Küçükyalı
- Nidapark İstinye
-Evvel-Adım İstanbul
- Avrupark
- Avrupark Hayat
- Validebağ
- Köy
- İstmarina
- Temaşehir
- Avangart
- Park Mavera
Kampanya şartları nasıl?
- Satış bedelinin yüzde 5’i peşin veriliyor.
- Peşinatın kalan yüzde 15’i 1 yıl sonra veriliyor.
- Kalan yüzde 80 için banka kredisi çekiliyor.
- Taksit ödemeleri Ocak 2019’da başlıyor.

Haberin Devamı