Gazete Vatan Logo

Seferberlik ile ekonomiye destek

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için tasarruflarını artırması gerekiyor. Akbank da 6 yıl önce bu amaçla başlattığı ‘Tasarruf Seferberliği’ kampanyası ile ülke ekonomisine aktif destek veriyor

Seferberlik ile ekonomiye destek

Akbank, Türkiye’nin büyümesinde temel unsur olarak görülen tasarrufların artırılmasına dönük çalışmalara 6 yıldır sürdürdüğü ‘Tasarruf Seferberliği’ ile aktif destek veriyor. Önceliklerinin ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesini desteklemek olduğunu söyleyen Akbank Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, “Tüm uzun vadeli hedeflerle değer yaratmak ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak amacıylaçalışıyoruz” dedi.

90 bin çocuğa ulaştı

Bankacılık sektörünün tasarruf algısını yaygınlaştıracak çalışmaları üstlenmesi gerektiğini belirten İsfendiyaroğlu, “Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz arasında da farklı bir yeri olan, 2012 yılında başlattığımız ‘Tasarruf Seferberliği’ kapsamında, bir yandan tasarrufu teşvik edecek avantajlı ürün ve hizmetler sunup geliştirirken, bir yandan da tasarruf bilincini geliştirmek için çalışıyoruz. Finansal okuryazarlığın artırılması doğrultusunda başlattığımız ‘Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar’ gönüllülük projemizin boyutlarını genişleterek sürdürüyoruz. Projemizle, çocuklara ulaşarak, onların bilinçli tüketici olmalarına katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu. İsfendiyaroğlu, proje ile şu anda kadar 90 bin çocuğa ulaşıldığını söyledi.

Haberin Devamı

BİRİKİM KÜÇÜK TASARRUF BÜYÜK

Akbank’ın tasarruf odaklı mevduat birikim hesabı 5 yıl vadeli olarak açılıyor ve aylık ödemelerle tasarruf yapılmasını sağlarken para biriktirme disiplinini de geliştiriyor. Müşteriler belirledikleri tutarı her ay düzenli olarak birikim hesaplarına aktararak her yılın sonunda faiz kazancı elde ediyorlar. Aylık minimum 100 TL, 50 dolar, 50 euro ile birikim yapılabildiğinden, küçük tutarlarla tasarrufa başlanmasına da olanak sağlıyor.

YATIRIMCILAR İÇİN ESNEK HESAP

Akbank esnek birikim hesabında yatırımcılar döviz, altın, yatırım fonları arasından tercih ettikleri tasarruf aracı ile kendi belirledikleri tutarlarda yine aylık olarak düzenli birikim yapabiliyorlar. Farklı enstrümanlarla farklı risk gruplarına göre yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için esnek birikim hesabındaki fon sepetleri cazip bir seçenek oluşturuyor.

Haberin Devamı