Gazete Vatan Logo

Seferberlik başlattık Mart’ta rekor gelebilir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl ihracata yoğunlaştıklarını ve seferberlik başlattıklarını ifade etti. Zeybekçi, “Mart ayı için ihracat rekoru gelebilir” dedi.

Seferberlik başlattık Mart’ta rekor gelebilir

Küresel şirketlerin yöneticilerinin Türkiye’yi anlattığı “Türkiye İmaj Kampanyası”nın tanıtım toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu yıl ihracata yoğunlaştıklarını ve seferberlik başlattıklarını ifade ederek, Mart ayı için ihracat rekoru gelebileceğini bildirdi. Türkiye İmaj Kampanyası’na da değinen Zeybekci, ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacağını, devamının geleceğini de bildirdi. Zeybekci, önce TV’ler, sonra gazeteler, dergiler, sosyal ve dijital medyada kampanya düzenleneceğini, şehir meydanlarında da kampanyayı göstereceklerini anlattı. Nihat Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dostlarımız anlatacak

“Sonra da diğer kampanyalarımız gelecek. Dünyayı, dünyadaki önemli aktörleri Türkiye’ye çağıracağız. İş dünyasındaki, medya alanındaki... Türkiye’de her şeyi elle tutup gözle görmelerini sağlayacağız. Sonra arkası da var. Dediğim gibi, topyekun bir seferberliğe başlıyoruz. Hükümet olarak böyle bir seferberliği bugüne kadar fiili olarak yaptık. Bütün bakanlarımız, gittiğimiz her yerde Türkiye’yi anlatmaya çalıştık. Dostlarımıza dostlarını, müttefiklerini anlatmaya çalıştık. Israrla da devam edeceğiz. Dostlarımızı şu anda bir şekilde etkileyip, onları farklı şekilde yönlendiren terör örgütlerinin etkisinden kurtarmaya çalışacağız. Gelecekle ilgili hayallerimizi ve planlarımızı yeniden kurmaya çalışacağız.”

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, kampanyanın bazı nedenlerle birkaç ay geciktiğini belirterek, “Ancak geldiğimiz noktada dostlarımızın kendi dilleriyle, halleriyle, sempatik tavırlarıyla, anlatımlarıyla Türkiye’yi anlatmaya başladıkları bir süreç yaşayacağız” ifadesini kullandı.

Bizi, bize inananlar anlatacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün başlatılan ve 1 yıl sürecek Türkiye İmaj Kampanyası’nda 7 ülkede 500 milyon kişiye doğrudan ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Kampanya sonunda 2.7 milyar erişim teması sağlamayı planlıyoruz. İnanıyoruz ki, kampanyamız ile birlikte ülkemize karşı yapılan kara propagandaya etkili bir karşılık vermiş olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin, kendi hikayesini kadim dostlarından dinleyeceğini kaydeden Büyükekşi, “Bizi biz anlatmıyoruz, Türkiye’yi, ülkemize inanmış, güvenmiş küresel şirketlerin CEO’ları anlatıyor” dedi.

Kampanyada, uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerinin Türkiye’ye ilişkin görüşlerini paylaştığı reklam filmi ilk etapta Almanya, ABD, Rusya, İngiltere’nin yanı sıra Fransa, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanacak.

Kampanya kapsamında hazırlanan reklam filminde yer alan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Vodafone Türkiye’de olmaktan çok mutlu”, BNP Paribas Başkan Yardımcısı Jean Paul Sabet, “Türkiye’de yaptığımız yatırımdan oldukça memnunuz” diyor. Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Fabrizio Guidi, “Türkiye’yi geleceğe taşımaya hevesli pek çok yetenek ile birlikte çalışıyoruz” görüşünü savunurken Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Hiroshi Kato, Türk halkının sıcakkanlı ve misafirperver olduğuna işaret ediyor. Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon, Türkiye’nin birleştirici ve ahenkli bir ülke olduğunu belirtirken, Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Başkanı Harm Goossens, “Türkiye Unilever için çok önemli. 100 seneyi aşkın zamandır buradayız. Kesinlikle bir 100 yıl daha burada olacağız” mesajını veriyor.

Haberin Devamı