Gazete Vatan Logo

Sedyeden düşürdüler mezarını açacaklar

Geçen yıl 6 Mart’ta rahatsızlanan, 4 çocuk sahibi Zeliha Üstündağ, Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi.

Sedyeden düşürdüler mezarını açacaklar

Geçen yıl 6 Mart’ta rahatsızlanan, 4 çocuk sahibi Zeliha Üstündağ, Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Burada kalbinin durduğu belirlenen Üstündağ, Dalaman Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Üstündağ, burada 15 gün kaldığı yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Zeliha Üstündağ’ın ölüm raporuna, ‘solunum yetmezliği nedeniyle öldüğü yazıldı. Zeliha Üstündağ’ın ambulansa taşınırken, sedyeden düşürüldüğü ise 1 ay sonra gelen telefon ihbarının ardından güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle ortaya çıktı. Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servis görevlileri U.I., N.Ö., E.S. hakkında, hastayı sedyeden düşürdükleri ve yaralanmasına sebep oldukları, F.K. ve M.M. hakkında ise olayı aileden sakladıkları iddiasıyla Ortaca Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından Zeliha Üstündağ’ın mezarının açılmasına karar verildi.

Travma araştırılacak

Adli Tıp Kurumu’nca Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan yazıda, kişiye ölüm sonrası otopsi yapılmadığı belirtilerek, sedyeden düşme sonucu travma meydana gelip, gelmediğinin tespiti için ‘fethi kabir’ (vefat edenlerin çeşitli nedenlerle mezarının açılması) işlemi yapılması ve otopsi raporunun kendilerine gönderilmesi istendi.

Haberin Devamı

Zeliha Üstündağ’ın kızı Ayşegül Üstündağ Varna, “Annemin ölümüyle ilgili düşmeden dolayı sağlıkçıların bir ihmali var mı, bunu öğrenmek istiyorum. Benim başka da bir isteğim yok. Önümüzdeki günlerde mezar açılarak, gerekli işlemler yapılacak” dedi. Zeliha Üstündağ’ın mezarının, bugün öğleden sonra açılarak, gerekli incelemenin yapılacağı bildirildi.