Gazete Vatan Logo

Sedanur her yerde aranırken anne babasının yaptığı tepki çekti

Kars'ta 6 gündür kendisinden haber alınamayan minik Sedanur'u arama çalışmaları devam ederken, anne ve babasının canlı yayına katılmak için köyden ayrılması vatandaşların tepkisini çekti

Sedanur her yerde aranırken anne babasının yaptığı tepki çekti

Kars'ın Kağızman ilçesinde 6 gün önce kaybolan kız çocuğunun bulunması için sazlık alanda yürütülen arama çalışması tamamlandı. Küçük kızın anne ve babasının bir TV programına katıldığı, bu sebeple köyde olmadıkları öğrenildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Paslı köyünde 6 gün önce meyve toplamaya çıkan Abdullah ve Handan Güzel çiftinin kaybolan kızları Sedanur Güzel'i bulmak için yürütülen çalışmalar devam ediyor. İHA'nın haberine göre, Paslı köyüne 4 kilometre uzaklıkta bulunan sazlık alan, baştan aşağı didik didik arandı. İş makinelerinin de desteğiyle yürütülen çalışmalar geç saatlerde tamamlandı. Sazlık alandaki çalışmaları Kaymakam Ercan Öter ve Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız da takip etti.

BELEDİYE BAŞKANI: SAZLIK ÇOK ÖNEMLİYDİ

Sedanur'u arama çalışmalarını yakından takip eden Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, "Bu bir an evvel sonuçlanması gereken bir konuydu. Sazlık çok önemliydi. Şüphe üzerine burayı da sonuçlandırdılar arkadaşlarımız, inşallah temennimiz bu yavrumuzun sağ salim bir an evvel bulunup ailesine teslim olması. Türkiye'nin gündemine oturmuş bir konu. Bizim yörede bu gibi şeyler yaşanmaması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR DA DESTEK VERİYOR

Arama çalışmalarına, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, AFAD ve UMKE ekipleri ile vatandaşlar katıldı. Ekipler sazlık alanda sabah saatlerinde yeniden arama çalışması başlattı. Aramanın ardından traktörle sazlığın bir kısmı biçildi. Traktörün giremediği alanlarda ise iş makineleri çalışma yaptı. Yapılan çalışmalardan yine sonuç alınamadı.

Minik Sedanur'un anne ve babasının arama çalışmalarına katılmak yerine Müge Anlı'nın programına katılmaları köylülerinin tepkisini çekti.

ANNE VE BABA PROGRAMA KATILDI, VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Paslı köyünde 6 gün önce kaybolan Sedanur Güzel'in annesi Handan ve babası Abdullah Güzel, bir televizyon programına katıldığı için köyde bulunmuyor. Köylüler anne ve babanın da bir an evvel köye gelerek arama çalışmalarına eşlik etmesi ve güvenlik güçlerine yardımcı olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

EKİPLER KUYUYA İPLE İNDİ

Paslı köyü üzerinde bulunan yaklaşık 5 metre derinliğindeki kuyuya AFAD ve UMKE ekipleri girdi. İp yardımıyla girilen kuyuda küçük kız arandı. Ekipler ip sarkıtarak indikleri kuyudan çıkarken baya zorlanırken, kuyuda da yapılan aramada herhangi bir ize rastlanılmadı.

SEDANUR, MAĞARALARDA ARANACAK
KARS'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i arama çalışmaları devam ediyor. İnsan boyunu aşan kamışların bulunduğu sazlıkta aramalarını tamamlayan ekipler, ayıların da yaşadığı dağlık alandaki mağaralarda arama yapacak.
Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur Güzel, Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı.
İNSAN BOYUNU AŞAN SAZLIKTA ARANDI
Ekipler, Kars-Kağızman karayolu kenarındaki köye 4 kilometre uzaklıktaki sazlıkta arama çalışması başlattı. Ekipler, bataklık olması ve zehirli yılanların bulunması nedeniyle insan boyunu aşan, 4 metereye ulaşan kamışlar arasında ilerlemekte güçlük çekince, bölgeye iş makineleri sevk edildi. İş makineleri yardımıyla kamışlar söküldü.
AYILARIN DA BULUNDUĞU BÖLGEDE MAĞARALARA ARANACAK
Ancak sazlıkta yapılan aramalardan da herhangi bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine ekipler, ayıların da bulunduğu dağlık alanda bulunan mağaralarda arama yapılması için bölgeye sevk edildi.
LEYLA GİBİ OLMASIN
Kızının geçen yıl trafik kazası nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini, Erzurum'da 15 gün yoğun bakımda kaldığını söyleyen anne Handan Güzel, "İyileşmesi için günlerce dua ettim. Allah onu bize bağışladı. Sedanur ailenin nazlı kızı. Tam iyileşti derken bu olay oldu. Allah rızası için gören söylesin. Götüren kişi ne olur yavrumu bırakın. 27'sinde doğum günü var. 28'inde doktor kontrolleri yapılacak. Lütfen çocuğumu getirsinler kimseden şikayetçi olmayacağız. Kızımın sonu Leyla gibi olmasın" diye çağrıda bulunmuştu.

Haberin Devamı