Gazete Vatan Logo
Magazin Seda’ya uyuşturucu tedavisi cezası

Seda’ya uyuşturucu tedavisi cezası

Annem dizisinde oynayan Seda Akman'a, rehber eşliğinde uyuşturucu tedavisi cezası verildi

Annem dizisinin oyuncusu Seda Akman ile Durul Bazan’ın da aralarında olduğu 15 sanığın yargılandığı uyuşturucu davası karara bağlandı. Mahkeme Akman ve Bazan ile birlikte uyuşturucu kullandığı anlaşılan 14 sanığın tedavi altına alınmasına ve bu süre içerisinde denetimli serbestlik tedbirlerine tabi tutulmalarına hükmetti. Akman ve Bazan, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak” suçundan beraat etti. Duruşmada son sözleri sorulan tutuklu sanıklar da beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Lidere 11 yıl hapis

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanıklardan Özkan Ok’u “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak” suçlarından 11 yıl 15 gün hapis, sanıklardan Coşkun Kalyoncu, Ercan Türkkan ve Ergün Türkkan’ı ise “Örgüte üye olmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlarından 10’ar yıl 2’şer ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı.

Tedavi altına alınacaklar

Seda Akman ve Durul Bazan ile birlikte 11 sanığın “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak” suçundan beraatına hükmeden mahkeme, uyuşturucu kullandığı sabit olan 14 sanığın tedavi altına alınmasına karar verdi. Tedavi süresince denetimli serbestlik tedbirleri uygulanacak sanıklara yardımcı olmak ve 3 aylık dönemler halinde mahkemeye rapor sunmak üzere rehber atanmasına hükmeden mahkeme, denetimli serbestliğin tedavinin sona ermesinden itibaren 1 yıl süre ile devam etmesine karar verdi.

Haberin Devamı