Gazete Vatan Logo

Seçmen sorgulama ekranı - Oy kullanma saatleri nedir?

Seçmen sorgulama ekranı - Oy kullanma saatleri nedir? Sorularının yanıtları merak konusu oldu. 24 Haziran Pazar günü milyonlarca vatandaş oy kullanacak. 2018 YSK seçmen sorgulama işlemine dair merak edilen tüm detayları haberimizde derledik.

Seçmen sorgulama ekranı - Oy kullanma saatleri nedir?

Nerede oy kullanacağım? Sorusunun yantını haberimizde derledik. YSK seçmen sorgulama işlemi kolayca yapılıyor ve oy kullanma yerleri öğrenilebiliyor. İşte Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri hakkındaki bilgiler...

YSK SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacaklarını YSK'nın internet sitesinde öğrenebiliyor. Vatandaşlar, seçmen sorgulama uygulamasının ‘Nerede Oy Kullanacağım’ sayfasına girerek oy vereceği sandık bilgilerine ulaşabiliyor. Yurt dışında ikamet edenler ise seçmen sorgulama uygulamasının ‘Yurtdışı Seçmen Sorgulama’ sayfasından oy kullanacakları tarih aralığı ile oy vereceği yer ve adres bilgilerini sorgulayabiliyor.

Yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için YSK’nın internet sitesine girip https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/, ‘Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl’, ‘T.C. Kimlik Numarası’, ‘Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No’ gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaparak nerede oy kullanacağını öğrenebilecek.

Haberin Devamı

OY KULLANMA SAATLERİ

Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Oy kullanma saatleri ise şu şekilde:

Tüm yurtta: 08.00-17.00

Dış Temsilciliklerde: 09.00-21.00 saatleri arası

Gümrük Kapılarında: 24 Saat (24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a kadar)

59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullanacak.