Gazete Vatan Logo

Seçkin Türkler! Almanya onları konuşuyor!

Alman Bild Gazetesi’nin pazar günleri yayımlanan tabloid gazetesi Bild am Sonntag, “Almanya’da yaşayan Türkler hakkında gerçekler” başlığı altındaki 6 sayfalık haberinde ülkede yaşayan “seçkin Türkler”i tanıttı. Gazete haberinde Türklere karşı önyargıların başında inanç, namus cinayetleri ve başörtüsünün geldiği bildirildi.

Önyargılarla suçlanan Türk toplumu içinde seçkin bir başka toplumun varlığından söz edilen haberde elit Türklerin Almanya’da spor, futbol, tiyatro, sanat, televizyon, sinema ve siyasette başarıyla yer aldığı yazıldı.


‘Kimliklerini koruyarak Almanya’yı benimsediler’ Almanyalı Türklerin büyük çoğunluğu Almanya’yı kendi ülkesi olarak benimsiyor ve kendini evinde hissediyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi’nin bin kişi arasında yaptığı araştırmaya göre Türklerin yüzde 78’i kendini Almanya’da kendi evinde hissediyor. Her beş kişiden biri “Almanya vatanım” derken, yüzde 30’u ise hem Türkiye hem de Almanya’yı vatanı olarak görüyor. “Türkiye vatanım” diyenlerin oranı ise yüzde 44. Bir başka ilginç sonuç ise Türklerin yüzde 40’ının sürekli olarak Almanya’da kalmak istemesi.

Almanya’da yaşayan Türk toplumunun eğitimde çıtayı yükselttiği de vurgulandı. Türklerin yüzde 23’ünün diplomasının olmadığı ancak bunların büyük kısmının 1’inci nesil Türkler olduğu belirtildi. Almanya’da dünyaya gelen 2 ve 3’üncü neslin ebeveynlerinden daha iyi eğitim aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı