Gazete Vatan Logo

Seçimleri kaybedince böyle dans etti! İşte sebebi...

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Marine Le Pen, yenilgiyi dans ederek kutladı. Herkes nedenini merak ediyordu, işte nedeni...

Seçimleri kaybedince böyle dans etti! İşte sebebi...

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerini ezici bir farkla kaybetmiş görünen aşırı sağcı lider Marine Le Pen, her zamankinden mutlu! Öyle ki, Avrupa Birliği’nin korkulu rüyası haline gelen kadın lider yenilgiyi dans ederek kutladı.

Seçim gecesinde, Le Pen’in partisi Ulusal Cephe bir parti verdi. Geceye, Le Pen’in YMCA ve I Love Rock’n Roll gibi neşeli şarkılarla dans etmesi damga vurdu. Le Pen’in dans ettiği görüntüler, internette izlenme rekorları kırıyor.

Peki, bağımsız aday Emmanuel Macron karşısında yüzde 66’ya 34 gibi bir oy oranıyla yenilgi alan Le Pen neden mutlu? Bunun bir sebebi, Le Pen’in seçimlerin ikinci turunda, aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin kurucu lideri olan babası Jean-Marie Le Pen’in 2012’deki oy oranını ikiye katlaması.

Le Pen bu oranla, gözünü haziran ayındaki parlamento seçimlerine dikmiş durumda. Ulusal Cephe’nin 577 üyeli Fransa parlamentosunda şu an sadece iki sandalyesi var. Ancak Le Pen, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle arkasına aldığı rüzgarı parlamento seçimlerine yansıtarak koltuk sayısını artırmayı ve Fransa siyasetinde daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Le Pen, seçim yenilgisini kabul ettiği konuşmasında da 40 yılı aşkın süredir Fransa siyasetinde yer alan partisinin ırkçılık damgası nedeniyle daha fazla oy alamadığını, bu nedenle isim değişikliğine gidebileceğini açıkladı. Le Pen, “Tüm vatanseverleri bize katılmaya davet ediyoruz… Önümüzdeki dönemde Fransa’nın size her zamankinden fazla ihtiyacı olacak” dedi. Kadın lider, aldığı 11 milyon oyu ‘tarihi’ diye niteleyerek, Ulusal Cephe’yi ‘ana muhalefet partisi’ olarak da lanse etti. l