Gazete Vatan Logo

Seçim öncesi Trump'a karşı birleştiler

ABD Başkanı Trump'ın ek vergilerle başlattığı küresel ticaret savaşına karşı Aralarında Exxon, Chevron, Target gibi dev firmaların da bulunduğu 100 kadar sektör birliğinin oluşturduğu koalisyon bir kampanya başlattı.

Seçim öncesi Trump'a karşı birleştiler

Ek vergilerin ABD işletme ve tüketicilere ayda 1.4 milyar dolar yük getirdiği belirtiliyor ve cumhuriyetçilerin yoğun olduğu bölgelerde reklam kampanyaları yürütülüyor...

Ek vergilerle başlayan küresel ticaret savaşından rahatsız olan ABD'li bir grup iş adamı koalisyonu, kasım ayındaki ara seçim öncesinde Başkan Donald Trump'a karşı reklam kampanyası başlattı.

Getirilen ek vergilerin ve alınan önlemlerin ABD işletmelerine ve müşterilere ayda 1.4 milyar dolarlık yük bindirdiğini belirten gruba göre seçimin çetin geçmesinin beklendiği Michigan eyaletinde vergi yükü ağustos ayına göre 3 kat arttı. Texas, Illinois ve West Virginia gibi eyaletlerde ise iki misli artış var.

Michigan, 2016 seçimlerinde cumhuriyetçilerin 16'da 16 ile tulum çıkardığı ve Trump'ın başkanlığında büyük paya sahip eyaletlerinde başında geliyor.

"Tariffs Hurt the Heartland" ismiyle başlatılan ve aynı isimli bir web sitesiyle başlatılan kampanya da buna dikkat çekiyor ve gelen vergilerin cumhuriyetçi seçmen bölgelerine zarar verdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Grubun sözcüsü Angela Hofmann, "Bu vergiler Amerikan işletmelerinin ve tüketicilerinin üzerinde. Başka ülkelerin değil, bunları biz ödüyoruz." diyor.

Ek vergiler hangi eyaleti nasıl etkiliyor?

ARALARINDA DEV FİRMALARIN TEMSİLCİLERİ VAR

Heartland olarak gösterilen ve yine cumhuriyetçilerin tulum çıkardığı Ohio, Pennsylvania, Indiana ve Tennessee gibi eyaletlerdeki kongre üyelerine seslenilerek pek çok salon toplantıları düzenleniyor. Dün Pennsylvania eyaletindeki toplantıda geçen seneye göre işletmeler 45 milyon dolar fazla vergi ödemiş.

Trump'ın başlattığı küresel ticaret savaşının ülke işletmeleri ve tüketicilere aylık yükünün 1.4 milyar dolar olduğu belirtiliyor.