Gazete Vatan Logo

Seçim, düğün ve babalar satışta tavan yaptıracak!

KİP İcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Satış Direktörü Zeynep Doğan, “Seçim, Babalar Günü, düğün mevsimi ve Ramazan ayı ile hareketli bir sezona girdik. Haziran satışlarımız tavan yapacak” dedi.

Seçim, düğün ve babalar satışta tavan yaptıracak!

KİP İcra Kurulu Üyesi ve KİP Pazarlama Satış Direktörü Zeynep Doğan, genel seçimler, Babalar Günü, düğün mevsiminin başlaması ve Ramazan ayı ile hareketli bir sezona girdiklerini söyledi. Doğan, “Özellikle Haziran ayı satışlarımız tavan yapacak. 2014 Eylül ayından bu yana büyümemiz yüzde 43 seviyelerine ulaştı. 2015 yılı sonuna kadar satışlarımızı yüzde 50 oranında artırmaya odaklandık. Markamızı yeni ve daha genç bir tüketici grubu ile tanıştırmanın yanı sıra mevcut müşterilerimizin mağazalarımıza geliş sıklığının da arttığını görüyoruz. Artık erkekler de modaya önem veriyor. Bu durum vitrinlerimizi daha sık yenilemeye ve renklendirmeye neden oluyor” diye konuştu.

Marka gençleşti

Erkeklerin de artık modayı yakından takip ettiğini kaydeden Doğan, “Genç çalışanlar işten çıkıp sosyal hayata karışabilecekleri kıyafet arayışına girdi. Biz de buna yönelik markamızı biraz daha gençleştirmeye başladık. Kısa pantolonlardan sonra, kısa kollu ceketler, örgü kravatlar, renkli kumaş pantolon ve renkli ayakkabılar öne çıkmaya başladı” dedi. Sektörde daha sezon başında uygulanan büyük indirimlerin kafa karıştırdığını ve tüketicide güven sorunu yarattığına da değinen Zeynep Doğan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yeni fiyat stratejimizi oluştururken yaptığımız araştırmada bunu gözlemledik. Müşteriler beğendikleri ürünleri sezonunda satın almak ve giymek istiyor. Satın aldığı ürünün kısa bir süre içinde indirime girmesini istemiyor. Kendini kandırılmış hissediyor. Özellikle gençler bu konuda daha duyarlı. Yeni fiyat stratejimizle de indirime karşı değiliz ancak indirimin, ne zaman ve nasıl yapıldığı çok önemli. Bizim fiyat stratejimizdeki net duruşumuz, sadece erkek giyimde değil perakendede de önemli bir değişimi tetikleyecek diye düşünüyoruz.”

3 yılda 100 mağaza

Yatırımları hakkında bilgi veren Zeynep Doğan, şöyle konuştu: “2015, yeni fiyat stratejimizi ve yenilenen koleksiyonumuzu müşterilerimize gerçek anlamda duyurduğumuz yıl oldu. 2015 sonuna kadar 10 yeni mağaza ile mağaza sayımızı 58’e çıkarmayı hedefliyoruz. 3 yılda 100 mağazaya ulaşacağız. Diyarbakır, Sakarya, Van, Kocaeli, Batman, Siirt, Kars gibi Anadolu şehirleri de hedef lokasyonlarımız arasında yer alıyor. Yurtdışında görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz, yurtdışındaki ilk mağazamızı açtığımız Özbekistan’ın yanı sıra Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve komşu coğrafyalarda mağazalaşmak. Yılın ikinci yarısında Bakü ve Bağdat’ta KİP mağazası açma hedefimiz var.”

Haberin Devamı

Salih Uçan satışları uçurdu

ZEYNEP Doğan, sık seyahat eden erkeklere özel üretimler yaptıklarını söyledi. Doğan, “Traveller Koleksiyonu’na ilgi büyük. Fenerbahçe’den Roma’ya transfer olan genç futbolcu Salih Uçan koleksiyon için kamera karşısına geçti. Sık seyahat eden erkeklerin kendilerini rahat ve şık hissetmeleri için tasarlanan koleksiyon, bu gelişimin simgesi haline geldi. Bio parfümlü, kırışmaz takım elbise ve ütü gerektirmeyen gömlek koleksiyonun yıldızı oldu. Nisan’da tüketiciyle buluşturduğumuz koleksiyon, tüm KİP satışlarından yüzde 15 gibi önemli bir pay aldı.”

Haberin Devamı