Gazete Vatan Logo

SBS yabancı dil testi için çok önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, seviye belirleme sınavlarında öğrenim gördüğü yabancı dilden başka dilde test sorularını cevaplandıran öğrencilere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yabancı dil testi ile ilgili şikayetlerin bir kereye mahsus olmak üzere 11 Haziran Cuma mesai bitimine kadar dilekçe ile yapılacak başvuruların değerlendirileceği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

"Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında 8’inci sınıflar Seviye Belirleme Sınavı 5 Haziran 2010 Cumartesi günü, 7’nci sınıflar Seviye Belirleme Sınavı 6 Haziran 2010 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilmiş olup 6’ncı sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı da 12 Haziran 2010 Cumartesi günü yapılacaktır.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Seviye Belirleme Sınavı e-Başvuru Kılavuzu”nun 10. sınav konuları bölümünün 3’ncü fıkrasında, "Öğrenci 2 (iki) yabancı dil eğitimi zorunlu olan okullarda öğrenim görüyorsa velinin okul müdürlüğüne verdiği dilekçede talep ettiği dile ait testleri çözecektir. Okul müdürlüğü velinin bu isteğini e-Okul sistemine işleyecektir” hükmü yer almasına rağmen, bazı öğrencilerin e-Okul sitemine işlenmiş olan dilden başka bir dile ait testleri işaretledikleri tespit edilmiş ve bu sebeple de mağdur duruma düştükleri yönünde yazılı ve görsel basında çeşitli haberler yer almıştır.

e-Başvuru Kılavuzu, sınav başvurularından önce yayına konmuş olup, başvuru esaslarını ve sınav uygulamalarını ihtiva etmektedir. Yönetici, öğretmen ve velilerimizin kılavuzu mutlaka okumaları ve öğrencilerimizi buna göre yönlendirmeleri genelge ve duyurularla da hatırlatılmıştır.

Buna rağmen farklı bir yabancı dile ait cevapları işaretleyen öğrencilerin velilerinin, Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne ait (0312) 223 87 36, (0312) 223 22 26 veya (0312) 499 42 04 numaralı fakslara durumlarını bildirir dilekçelerini 11 Haziran 2010 mesai bitimine kadar iletmeleri halinde değerlendirme işlemi bir defaya mahsus dilekçede belirtilen yabancı dile göre yapılacaktır."

Haberin Devamı