Gazete Vatan Logo

SBS sondu matematik zordu!

Matematik sorularının zorluğundan dert yandılar

SBS sondu matematik zordu!

SBS sınavına girenler en çok matematikte zorlandı. Matematiğin içinde ise geometriden yakınan çoktu.

Türkiye genelinde 1 milyon 127 bin ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) maratonu dün sabah gerçekleştirildi. Toplam 2 saat süren ve Matematik, Fen, Türkçe, İngilizce ve Sosyal Bilimler dalında 100 test sorunun yöneltildiği sınava katılan öğrenciler, özellikle matematik sorularının zorluğundan yakındılar. Yurtiçinde 839, yurtdışında 10 merkezde saat 10.00’da başlayan sınavda öğrenciler sınıflarda, velileri ise okul önünde adeta ter döktüler. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıfların gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise bugün tüm illerde yapılacak. SBS sınavında yaşananları sınava girenlerden dinledik...
SBS sondu matematik zordu
- Uğur Mete (Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu)

“Sınavda fazla zorlanmadım. Benim için iyi geçti. Matematik soruları kafamı karıştırdı. Genelde geometri soruları fazlaydı. 1 saat 25 dakikada sınav kağıdımı teslim ettim. Umarım iyi bir sonuç alırım. Günlerdir sınav stresi yaşıyordum.”

- Kerem Atasavun (Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu)

“Sınavım çok iyi geçti. 360 puanın üzerine çıkacağımı sanıyorum. Sözel de hiç zorluk yaşamadım. Ancak matematik soruları beklediğimizden daha zordu. 15 matematik sorusu yaptım ve tahminim hepsinin doğru olduğu yönünde. Sınav sistemi olmasa daha başarılı olacağımızı düşünüyorum”

- Nurcan Pakır (Ayazağa Uğur Erke İlköğretim Okulu)

“Sağlık Meslek Lisesi’ne gitmek istiyorum. 350 puanın üstüne çıkacağımı düşünüyorum. Matematik sorularında zorlandım. Şaşırtma sorular vardı. Geometri bilgisi ön plandaydı. Yine de yapabildiğim kadarını yapmaya çalıştım. Sözelden yana sıkıntım yok”

- Ela Nur Saka (Uğur Erke İlköğretim Okulu)

“Üçgen ve prizma sorularında zorlandım. Matematik soruları kolay değildi yine de birçoğunu cevapladım. 400 puana yaklaşırım. Çok çalıştım. Sınav sırasında biraz heyecanlandım ama sonrasında konsantrasyonumu bozmadım. Ailem hep destek oldu. Umarım istediğim puanı alırım”

- Melodi Teksa (Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu)

“SBS Sınavlarına çalışmadan katıldım. Matematik, İngilizce ve Fen soruları zordu. Düşük bir puan alacağımı biliyorum. Sınava hazırlanmam gerekiyordu. Ancak çalışmış olsam bile matematik sorularını çözemezdim. Geometri bilginizin çok iyi olması gerekiyor.”

Haberin Devamı