Gazete Vatan Logo

Sazan bebek taburcu oldu

Dört operasyon geçiren beş yaşındaki mülteci Sazan Kaçan nihayet sağlığına kavuştu. Küçük çocuk; 'Ben artık iyileştim okula gitmek istiyorum' diyor

Sazan bebek taburcu oldu

IŞİD’in Şengal’e saldırması üzerine Türkiye’ye sığınan Kaçan ailesinin İki kez ameliyat ve iki kez anjiyo olan beş yaşındaki çocuğu Sazan Kaçan yaklaşık 3 ay hastanede kaldıktan sonra bugün taburcu edildi. Baba Somükcan Kaçan, kızının taburcu edilmesinde ve sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduğunu belirterek, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etiğini söyledi. Küçük Sazan ise, yaklaşık üç aydır görmediği annesini özlediğini bir an önce annesinin yanına gidip okula gitmek istediğini söyledi.

ÜÇ AYIN ARDINDAN MUTLU SON

Diyarbakır’ın Fidanlık Kampı’nda yaşayan Kaçan ailesi IŞİD’in saldırıları sonucu önce Şırnak’ta bulunan mülteci kampına ardından Diyarbakır’da bulunan Fidanlık Kampı’na yerleşti. Diyarbakır’da bulunan bir hastane Kaçan bebeğe ‘fellat tetratolojisi’ teşhisi koydu. Duvar’ın yaptığı haber üzerine ismini açıklamak istemeyen bir aile Sazan bebeğin 18 bin TL olan hastane masraflarını karşılamak istedi. Sazan’ın babası kızını alıp İstanbul’da bulunan Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne geldi. Yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından Kaçan bebek iki kez ameliyat ve iki kez anjiyo oldu. Bebek hastanedeki tedavisinin bitmesinden sonra bugün taburcu edildi.

‘İNSANLAR BİZİ YALNIZ BIRAKMADI’

Baba Somükcan Kaçan, İstanbul’da kaldığı 3 aylık sürede insanların kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek şunları söylüyor: “Üç aydır İstanbul’da bulunuyoruz. Bilmediğimiz ve yabancı olduğumuz bir şehirde insanlar bizi bir gün bile yalnız bırakmadı. Bizimle ilgilenen ve kızımın hastane masraflarını kimin karşıladığını bilmediğim insanlara ne kadar teşekkür etsem azdır.”

‘ANNEMİ ÇOK ÖZLEDİM’

Baba Somükcan Kaçan Şengal’den göç ettikten sonra kızının annesinden ilk defa bu kadar uzak kaldığını söylüyor. Sazan bebekle konuştuğumuzda ise,“Ben artık iyileştim. Evi ve annemi çok özledim. Artık okula gitmek istiyorum” diyor.

NE OLMUŞTU?

Kaçan ailesi IŞİD’in Irak’ta bulunan Şengal bölgesine saldırması üzerine, 2014’te Şırnak’a göç etmek zorunda kaldı. Kaçan ailesi, Şırnak’taki çatışmalardan dolayı, Diyarbakır’da bulunan Fidanlık Kampı’na yerleşti. Fidanlık Kampı, AFAD’a bağlı olmadığı için burada bulunan mülteciler 2’nci ve 3’üncü basamak sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Sazan Kaçan’ın hastalığı Duvar tarafından 12 Ağustos’ta kamuoyuna duyuruldu. Bunun üzerine birçok kişi Kaçan’ın hastane masraflarını karşılamak istedi. Fakat Kaçan ailesi mülteci statüsünde olmadığı için, 18 bin TL olan hastane masrafı 48 bin TL’ye çıktı. Hastane yönetimi bu ücreti 18 Bin TL’ye indirdi. Ameliyat masraflarını üstlenmek isteyenler sayesinde, 5 yaşındaki Sazan Kaçan’ın ameliyatı Dr. Seyami Ersek Hastanesi’nde gerçekleşti. (Duvar)

Haberin Devamı