Gazete Vatan Logo

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! (Milli Piyango 6 Mayıs Sayısal Loto sonucu sorgula)

Sayısal Loto oyununun bin 69’uncu hafta çekilişi yapıldı. Milli Piyango İdaresince düzenlenen 6 Mayıs 2017 tarihli Sayısal Loto çekişi sonuçları belli oldu. Çekilişte kazandıran numaralar 1, 5 17, 35, 42 ve 47 olarak açıklandı. Sayısal Loto çekilişi Milli Piyango İdaresi'nde noter huzurunda gerçekleştirildi.

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! (Milli Piyango 6 Mayıs Sayısal Loto sonucu sorgula)

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Ankara Balgat'ta yer alan binasında noter huzurunda yapılan 6 Mayıs 2017 tarihli Sayısal Loto çekilişi yapıldı. Sayısal Loto’nun bin 69’uncu hafta çekilişinde kazandıran numaralar 1, 5 17, 35, 42 ve 47 olarak belirlendi. Sayısal Loto çekilişi numaraları ve tüm ikramiye kazanan biletler için sıralı liste ve bilet sorgulama yapabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta Sayısal Loto çekilişinde 6 bilen çıkmayınca, 1 milyon 692 bin 890 lira 88 kuruş ikramiye bu haftaya devredilmişti. Milli Piyango İdaresinden yapılan açıklamaya göre, çekilişte 5 bilen 171 kişi 4 bin 170 lira 15’er kuruş, 4 bilen 8 bin 719 kişi 61 lira 90’ar kuruş, 3 bilen 153 bin 226 kişi ise 9 lira 85’er kuruş ikramiye alacak.

Çekilişte, 2 milyon 762 bin 77 lira 85 kuruş ikramiye dağıtıldı. Hasılattan KDV olarak 1 milyon 771 bin 320 lira 58 kuruş, Şans Oyunları Vergisi olarak da 989 bin 993 lira 4 kuruş kamuya aktarılacak.

SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUCU SORGULAMA EKRANI



SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Yapılan açıklamaya göre geçen hafta Sayısal Loto sonuçlarına göre 5 bilen 171 talihli 4 bin 170 lira 15 kuruş, 4 bilen 8 bin 719 talihli 61 lira 90 kuruş, 3 bilen 153 bin 226 talihli de 9 lira 85 kuruş ikramiye almaya hak kazandı.

Çekiliş toplamında elde edilene hasılat ile 2 milyon 762 bin 77 lira 85 kuruş ikramiye dağıtımı gerçekleştirildi. Hasılattan 1 milyon 771 bin 320 lira 58 kuruş kamuya aktarım yapılırken, Şans Oyunları vergisi olarak da 989 bin 993 lira 4 kuruş aktarım yapıldı.

Sayısal Loto İkramiyeleri Nereden Alınır?

Sayısal Loto çekilişi sonucunda ikramiye kazanmış olan talihliler ikramiyelerini, kazandıkları tutara göre farklı yerden tahsil edebilirler. Çekiliş sonucunda;

3 bilenler ve 4 bilenler ikramiyelerini Loto bayilerinden,
5 bilenler ikramiyelerini Milli Piyango İdaresi şubelerinden ya da Loto bayilerinden,
6 bilen ve büyük ikramiyeyi almaya hak kazanan talihliler de Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden ikramiyelerini tahsil edebilirler.

Sayısal Loto’da En Çok Çıkan Rakamlar Nelerdir?

1069. hafta çekilişi gerçekleştirilecek olan Sayısal Loto’nun istatistikleri incelendiğinde, en çok çıkan 5 sayı; 18, 21, 36, 38 ve 40’dır.

Sayısal Loto’da şimdiye kadar en az çıkan sayılar ise; 33, 37, 43 ve 45’tir.

Sayısal Loto Oynarken Bilinmesi Gerekenler

Sayısal Loto, 18 yaşından küçük olanlar tarafından oynanamaz. Oynanıp ikramiye kazanılsa bile ikramiye için ödeme yapılmaz.

Sayısal Loto kuponunda işaretlemeler kırmızı kalem ile yapılmamalıdır. Kolon üstünde bulunan kutucuklar dik olarak işaretlenmelidir. Kupon doldurulurken, kolon iptal edilmek istenirse kolonun alt tarafında bulunan ‘’İPTAL’’ kutucuğu işaretlenir. Bu kutucuk işaretlenmezse kolon geçerli sayılır. Sayısal Loto için bir kısıtlama yoktur. İstenilen sayıda kolon doldurularak çekilişe katılınabilir. Biletlerin aşırı ısınmaya karşı korunması gerekir. Aksi durumlarda bilet yapısında bozulmalar olabilir. Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte biletler ile tahrif edilmiş ve yırtılmış biletler için ikramiye ödemesi yapılmaz. Kuponun sizde bulunması da ikramiye talep hakkını size vermemektedir. Alınan Milli Piyango biletlerinin arka tarafında ad ve soyad yazılarak mutlaka imzalanmalıdır.

Yapılan bu işlem ikramiye kazanılması durumunda ispat için kanıt niteliği taşıyacaktır. Milli Piyango İdaresi’nden ikramiyesini almaya giden talihli kişilere de biletin arka yüzüne ad ve soyad yazdırılarak imza attırılmaktadır. İkramiye kazanan talihliler, ikramiye tahsil edecekleri yerin Milli Piyango İdaresi tarafından yetkilendirilmiş olup olmadıklarına dikkat etmelidirler. Yetkili olmayan yerlerden ve kişilerden alınmış olan biletler için ödeme yapılmaz.

İkramiye ödemelerinin süresi Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenir. İkramiye kazanan talihlilerin ikramiyelerini çekilişin yapıldığı tarihten itibaren bir sene içerisinde almaları gereklidir. Bir yıl geçtikten sonra ikramiye zaman aşımına uğrar ve zaman aşımına uğrayan ikramiyeleri almak için bir talepte bulunulamaz.

Sayısal Loto çekilişinde eğer 6 bilen çıkmaz ise ikramiye bir sonraki haftaya devreder. Toplamda üç devir olduktan sonra dördüncü çekilişte de 6 bilen çıkmazsa, ikramiye 5 bilenler arasında dağıtılır. 5 bilen de çıkmazsa ikramiye 4 bilen talihliler arasında dağıtılır.

Haberin Devamı