Gazete Vatan Logo

Sayaç kırdılar

Taksim Meydanı’nda toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi bir grup protesto için sayaç kırdı

Taksim Meydanı’nda toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi bir grup, diğer ibadethanelere sağlanan olanakların
cemevlerine tanınmadığı gerekçesiyle yanlarında getirdikleri elektrik ve su sayaçlarını kırdı.

Protestocu grup, "Cemevlerimize ticarethane değil, ibadethane tarifesinden elektrik istiyoruz", "Cami, kilise, sinagog ibadethane de cemevi ticarethane mi?" ve "İnanç özgürlüğü istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Şubeleri Başkanı Sadegül Çavuş Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığının, ibadethane statüsündeki yerleri sıralarken sadece cami, kilise, sinagog ve havrayı saydığını, dolayısıyla cemevlerinde kullanılan elektrik ve suyun parasının ticarethane ve konut tarifesi üzerinden ödendiğini söyledi.

Çiftçi, cem ve kültür evlerinde kullanılan elektriğin ücreti ticarethane tarifesinden ibadethane tarifesine çevrilinceye kadar mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından gruptakiler, ellerindeki elektrik ve su sayaçlarını yere atarak kırdı.

EĞİTİM-İŞ’İN EYLEMİ

Bu arada, Galatasaray Lisesi önünde toplanan Eğitim-İş İstanbul Şubeleri üyesi bir grup da "Misyoner öğretmen istemiyoruz" sloganları eşliğinde Taksim Meydanı’na yürüdü.

Grup adına yapılan açıklamada, "40 bin yabancı dil öğretmeninin ithal edilecek olması milli birliği çökertecek ve Türkiye’de Batı kültürü egemen hale gelecek" görüşü savunuldu.

Türkiye’de atanmayı bekleyen çok sayıda yabancı dil öğretmeni bulunduğu ifade edilen açıklamada, "bu yanlış karardan derhal vazgeçilmesi gerektiği" öne sürüldü.

LİSELİ GRUPTAN "ADALET NÖBETİ"

Öte yandan, Galatasaray Lisesi önünde toplanan "Devrimci Liseliler" üyesi bir grup da YGS’deki şifre iddialarını "adalet nöbeti" tutarak protesto etti.

Grup adına yapılan açıklamada, YGS ile ilgili iddiaların öğrencilerin geleceğe dair umutlarını söndürdüğü ifade edilerek, "Sorumluların cezalandırılması ve bu krizin liselilere zarar vermeyecek şekilde sonlandırılması
talebiyle ’adalet nöbetine’ başladık" denildi.

Attila İlhan Kültür Merkezinde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup ise önümüzdeki hafta içerisinde Libya’ya giderek, Libyalılara destek vereceklerini bildirdi.

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLERİNDEN ’KLAVYE KIRMA EYLEMİ’

EĞİTİM ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası (Eğitim-Söz-Sen) üyesi öğretmenler, ilköğretimde bazı sınıflarda bilişim teknolojileri dersinin kaldırılmasını ’klavye kırma eylemi’ ile protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bahçesinde bulunan Başöğretmen Anıtı önünde toplanan Eğitim-Söz-Sen üyesi yaklaşık 200 kişi, burada, ’Sayın Bakanım, bilişim teknolojileri dersini kaldırma, hayatımızı karartma’, ’Bilişim teknolojilerine el fatiha’, ’Dersimi istiyorum ben öğretmenim’, ’Tamirci Değil Öğretmeniz’ pankartları açtı. Bazı öğretmenlerin elindeki, Atatürk’ün iki öğrenciye bilgisayar öğrettiğine ilişkin yapılan foto montaj düzenlemesi dikkati çekti.

Eğitim-Söz-Sen Genel Başkanı Nihat Aydın yaptığı basın açıklamasında, 20 Temmuz 2010 tarihinde alınan karar uyarınca yapılan uygulamanın hem kendilerini, hem de öğrencileri mağdur ettiğini söyledi. Aydın, bilişim çağındaki dünyada bilişim teknolojileri dersini kaldırmanın doğru bir uygulama olmadığını belirterek , "Bilgisayar dersi kaldırıldığına göre öğrencilerin yeni adresi internet kafeleri olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu dersi kaldırırken öncesinde bir araştırma yapmış, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin görüşlerini almış mıdır?" dedi.

Yüksek puanlarla kazanılan bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyan geleceğin öğretmen adaylarının da bu uygulamadan mağdur olduğunu belirten Aydın, ilköğretim ve lise düzeyinde bilgisayar dersinin zorunlu, 2’şer saat olarak okutulması ve not ile değerlendirilmesinin talep ettiklerini söyledi. Nihat Aydın, "Sendika olarak yaptığımız müracaatlarda dersin ’serbest etkinlikler’ adı altında bu seneye mahsus işlenebileceği söylenmiştir. Peki bu seneden sonra bilgisayar dersi alma ihtiyacı ortadan kalkmış mıdır?" diye soruldu.

Aydın, "Bu istek ve uyarılarımızın dikkate alınmadığı durumda, şu anda geliştirilen ve tüm okullarda uygulanacak olan Fatih Projesine biz bilgisayar öğretmenleri olarak şimdiden Fatiha okumaya hazırız" diyerek eyleme katılanlar Fatiha suresini okumaya davet etti. Fatiha okuyan öğrenciler klavyeleri yere atarak kırdı.

Haberin Devamı