Gazete Vatan Logo

Savunmaya geçiyor

Limak, 2018’de madencilik ve savunma sanayisinde fırsatları değerlendirecek. Limak’ın patronu Özdemir, Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini, Afrika’da da yeni sektörlere yatırım için baktıklarını söyledi

Savunmaya geçiyor

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, gelecek yıl, faaliyet gösterdikleri mevcut sektörlerin yanı sıra madencilik ve savunma sanayisinde de yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi istediklerini açıkladı. Özdemir, “Bu sektörlerde önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Nitekim, 2017’de bunun hazırlıklarını tamamladık ve gerekli altyapıyı oluşturduk” dedi.

Özdemir, 2016’da başlattıkları Kuveyt Havalimanı terminal binası inşaatına 2018’de hız vereceklerini aktararak, bu projenin 4.3 milyar dolarla bir Türk firması tarafından yurt dışında alınan en büyük ihale niteliği taşıdığını hatırlattı.

Kuveyt’i izliyoruz

Kuveyt’in kendileri için oldukça önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: “Bu kapsamda Kuveyt’te yeni inşaat ve altyapı ihalelerini yakından takip ediyoruz. Benzer şekilde, Rusya pazarına büyük önem veriyoruz. Bu yıl Rostov Havalimanı inşaatını tamamladık. 2018’de Rusya pazarında Volgograd Havalimanı terminal binası ve Ufa otoyol projesi inşaatlarına devam edeceğiz. Rusya’da yeni inşaat projelerini yakından takip ediyoruz. Ayrıca, geçen yıl Ukrayna’da başladığımız metro projemize 2018’de daha çok odaklanacağız. Üsküp’te bina yatırımları, AVM ve konutla ilgili kompleks yapmaya yönelik yatırımımız başladı. Özellikle Hindistan’daki inşaat projelerine yakın ilgi gösteriyoruz.”

Haberin Devamı

Mega projeler sürüyor

Özdemir, altyapı sektöründe, bu yıl Senegal’in başkenti Dakar’da inşaatını tamamladıkları Blaise Diagne Havalimanı’nı 2018’de işletmeye başlayacaklarını dile getirdi. Şu an inşaatına devam ettikleri İstanbul Yeni Havalimanı’nın 2018’de faaliyetlerine başlamasını beklediklerini, Çanakkale 1915 Köprüsü için de çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

AFRİKA’DA FIRSAT BAKIYOR

Nihat Özdemir, çimento yatırımlarıyla giriş yaptıkları Afrika pazarında diğer sektörlerde de önemli fırsatlar olduğunu düşündüklerini söyledi. Özdemir, “Bu kapsamda, Afrika’daki altyapı ve enerji yatırım imkanları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Özdemir, şöyle devam etti: “Limak Kıbrıs Delüks Otelimizin inşaatını tamamladık. Otelimiz Şubat 2018’de faaliyetlerine başlayacak. Böylelikle turizm grubumuzun yatak kapasitesi 5 bin 500’ün üzerine çıkacak.”

Haberin Devamı