Gazete Vatan Logo

Savunmanın ‘Kale’si olacak

2016’da hayatını kaybeden Türk sanayisinin duayenlerinden İbrahim Bodur’un, Çanakkale’nin Çan ilçesinde 1957 yılında temellerini attığı Kale Grubu’nun 61. kuruluş yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Savunmanın ‘Kale’si olacak

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, şunları söyledi:

“Rahmetli babam İbrahim Bodur’un 61 yıl önce attığı sağlam temellerin üzerine onun değerleriyle sağlam duvarlar ördük ve bu toprakların kalesi olduk. Çanakkale’den yükselen Kale bayrağı, bugün 100’den fazla ülkede dalgalanmakta. Hepimiz için tek vatan olan Anadolu’nun bereketli topraklarında doğup büyüyüp kök salan bir sanayi kuruluşu olarak ülkenin dört bir yanına fabrikalar kuruyoruz, üretiyoruz, daha müreffeh bir ülke için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.”

Savaş uçağı motoru geliştireceğiz

Zeynep Bodur Okyay, Haziran’da Amerika’da gerçekleştirilen törenle Türkiye’ye teslim edilen ilk F-35 savaş uçağında Kale imzasının bulunduğunu anımsatarak şunları kaydetti: “Turbojet motoru projesi bu sene sonunda tamamlanıyor. Daha gelişmiş bir versiyonunun tasarımına da başladık. Kalekalıp’ta askerimizin ve emniyet güçlerimizin ihtiyacını karşılayacak yeni hafif silahların geliştirmesini tamamladık ve tasarlayıp, ürettiğimiz silahlar devlet envanterine girdi. Türkiye kendi milli savaş uçağını üretmek için bir proje başlattı. Biz de İngiliz Rolls-Royce ile yüzde 51 Kale-49 Rolls-Royce olacak şekilde TAEC isimli ortak bir şirket kurarak, Milli Muharip Uçak projesinde motor geliştirme teklifi sunduk.”

Haberin Devamı