Gazete Vatan Logo

Savunma Sanayii Başkanı Demir'den flaş ATAK açıklaması!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Gelecek hafta pazartesi günü bir Uzak Doğu ülkesine ATAK ihracatı ile ilgili son adımı atmak üzere bir ziyaret planlıyoruz" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir'den flaş ATAK açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından ilk kez düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi duyurdu. Demir şunları söyledi: "PAKİSTAN’A MİLGEM ve ATAK ihracatı yanında, uluslararası alanda iş birliği ve ihracat faaliyetlerinin örneği olarak, gelecek hafta pazartesi günü bir Uzak Doğu ülkesine ATAK ihracatı ile ilgili son adımı atmak üzere bir ziyaret planladıkları bilgisini veren Demir, "Yeni nesil ATAK Projemize, MMU ve Hürjet Projelerimize şimdiden ortaklık taleplerinin olduğunu da belirtmek isterim. Bunların yanında Haberleşme, Yarı İletken Teknolojileri, Görüntüleme Algılama Sistemleri ve buna ilişkin Sensörler gibi vaktinizi almamak adına burada adını sayamadığım nice ileri teknoloji alanlarında 100’ü aşkın Ar-Ge projeleri hayata geçirilmektedir. Kuantum hesaplama, mikroelektromekanik sistemler, artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve bütünleşik insansız sistemler ile akıllı karar destek teknolojileri, plazma ve ileri malzeme teknolojileri, gibi ihmal edilmeden geliştirilmesi gereken alanlarda ve geleceğe yönelik sürpriz teknolojilerin atlanmaması yönünde takip ve çalışmalarımız sürüyor.

Haberin Devamı

Özellikle Ar-Ge’nin ve teknoloji geliştirme çabalarının ürün ile buluşturulması faaliyetlerinin öneminin farkında olduğumuzu ve çalışmalarımızı bu eksende de yönlendirdiğimizi belirtmek isterim. Diğer yandan ülkemize katkısı olabilecek her yetenek, kabiliyet ve ilim sahibi kişi, kuruluş şirket kayıtlarının olduğu bir envanterin tutulmasını ilgili kuruluşlarla koordinasyon halinde organize ediyoruz. İnsan kaynakları ve gençliğe ulaşarak vizyon oluşturma yönünde yarışmalarımızdan ve STK’lara desteklerimizden bahsetmiştik. Bu zirve sırasında da gençliğe ve insan kaynaklarına yönelik Vizyoner Genç adıyla yeni bir lansmanı yarınki geçlerle buluşma programımızda yapacağımızı belirtmek isterim."
Savunma sanayisinin önemli ihraç kalemlerinden biri haline gelen T129 ATAK Helikopteri, Pakistan'a ihraç ediliyor. Anılan ülkenin dışında ihracatın yapılacağı ikinci ülkenin ise Filipinler olduğu gündeme gelmişti. Türkiye, Pakistan'la da 30 adet ATAK satışını öngören bir anlaşma imzalamıştı.

Haberin Devamı