Gazete Vatan Logo

Savcılık ‘Böcek’ iddianamesini istedi

Selam Tevhid’de kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vali Pek’in İsrail İstihbaratından gelen bilgileri örgüt üyelerine ilettiği öne sürüldü. Savcılık böcek davasının iddianamesini talep etti

Savcılık ‘Böcek’ iddianamesini istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Selam Tevhid’de kumpas soruşturması kapsamında, eski Emniyet Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek’in de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler “FETÖ/PYD Terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumetini terörle ilişkilendirip görevini yapamaz hale getirmek” suçları ile yöneltiliyor.

Vali ile İsrail bağlantısı

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Vali Pek’in İsrail İstihbarat servisinden gelen haberleri, bilgileri örgüt üyelerine ilettiği tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin FETÖ örgütünün Selam kumpası çerçevesinde gerçekleştirmeyi planladığı büyük gözaltı dalgasının Ankara ayağını olgunlaştırmaya çalıştılar. Bu sebeple Erdoğan’ın evini takibe aldıkları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı izledikleri ve soruşturma kılıfında terörle irtibatlandırmayı hedefledikleri anlaşıldı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında Erdoğan’ın evini takibe alınmasını mercek altına aldı. Erdoğan’ın Ankara’daki Başbakanlık ofisi ve konutunda böcek bulunmasıyla ilgili görülen davanın iddianamesini istedi. Ankara’dan gelen iddianameyi inceleyen Başsavcılık, böcek davası ile Selam Tevhid’de kumpas dosyasının şüphelileri arasındaki bağlantıyı araştırıyor.

Haberin Devamı