Gazete Vatan Logo

Savcı ve öğretmenlerin halı saha maçı karakolda bitti

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, halı sahada maç yapan Çermik Cumhuriyet savcısı ile öğretmenler arasında ağız dalaşı yaşandı. Olayın ardından 14 öğretmen kimlik bilgilerine başvurulması için karakola götürüldü. Olayla ilgili olarak HSK inceleme başlattı. Adalet Bakanı Gül, "Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Konunun yakinen takipçisiyim." dedi.

Savcı ve öğretmenlerin halı saha maçı karakolda bitti

Diyarbakır'da savcı ve öğretmenlerin halı saha maçı karakolda bitti. Olay, dün akşam saatlerinde Çermik ilçesindeki bir halı sahada yaşandı.

İddiaya göre, Çermik Cumhuriyet savcısı, öğretmenlerle birlikte halı sahada maç yaptı. Bu sırada Çermik Cumhuriyet savcısı ile karşı takımdaki öğretmenler arasında sözlü dalaşma yaşandı. Yaşanan olayın ardından maç yarıda kesilerek öğretmenlerin kimlik tespitine başvuruldu. Bu sırada yanlarında kimliği olmayan 9 kişi, karakola götürülerek kimlik tespiti yapıldı. Cumhuriyet savcısı ile öğretmenler arasında yaşanan olay, karakolda tatlıya bağlandı.

BAKAN GÜL: YAKIN TAKİPÇİSİYİM

Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Abdulhamit Gül ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklamalarda bulundu.
Gül, paylaşımında, "Çermik'te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

HSK İNCELEME BAŞLATTI
Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmenin savcının talimatı ile gözaltına alındığı iddiaları üzerine inceleme başlatmıştır." denildi.

BAKAN YARDIMCISINDAN TEPKİ
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mehmet Safran, sosyal medya hesabından öğretmenlerin gözaltına aldırılmasına tepki göstererek, 'Öğretmenler bu ülkenin üvey evlatları değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür' paylaşımında bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdürü Hamza Aydoğdu da sosyal medya hesabından 'Diyarbakırda 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet, şahsi ihtiraslar için kullanılamaz; öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler, toplumun çimentosudur; itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez' şeklinde paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

MEMUR-SEN'DEN TEPKİ
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da olaya tepki gösterdi. Yalçın, sosyal medya hesabından şunları yazdı:
"Konuyu Adalet Bakanlığına taşıdık. HSK'yı bu sevimsiz hadise için göreve davet ediyorum. HSK Konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatmıştır.Bu duyarlı davranış için teşekkür ediyorum."