Gazete Vatan Logo

Savcı sorguda Dumanlı'ya ne sordu?

Üç gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerden son olarak Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın ifade verme işlemi yaklaşık yedi saat sürdü ve dün gece saat 23.00 sıralarında tamamlandı.

Al Jazeera Türk muhabiri Murat Eğilmez’e konuşan Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın, müvekkiline, 14 Aralık operasyonun başlatılmasına da konu olan ‘Taşhiyeciler’ çerçevesinde sorular yöneltildiğini söyledi. Günaydın, "Zaman Gazetesi’nde Taşhiye diye söylenen şeylerle ilgili. Herkul.org sitesinde Hocaefendi’nin bunlarla ilgili sözleri, ardından Zaman Gazetesi’nin 3. sayfasında yine taşhiyecilerle ilgili bir haber yayımlanıyor. Sonrasında Ahmet Şahin ve Hüseyin Gülerce’nin köşe yazılarında bu konu işleniyor. Ekrem beye de sorulan sorular bu konu etrafında dönüp durdu" dedi.

Günaydın, müvekkilinin savcıların sorularının odağındaki El Kaide bağlantılı bir terör örgütü olmakla suçlanan ‘Taşhiyeciler’ hakkında bilgisinin olmadığını, bu kelimeyi ilk kez burada duyduğunu söylediğini belirtti.

Haberin Devamı

Savcıların, ‘Taşhiyeciler’ grubuna yönelik Zaman Gazetesi’nde çıkan haber ve yazılara ne diyeceksiniz” sorusu üzerine de Dumanlı’nın, bunun sayfa editörünün takdirinde olduğunu, aynı tarihlerde Vatan Gazetesi’nde de benzer haberler çıktığını, Hürriyet Gazetesi’nde ise Ertuğrul Özkök’ün yazdığını söylediğini ifade etti.

Günaydın, müvekkilinin ilk kez burada duyduğunu söylediği Taşhiyeciler’e yönelik polis operasyonu ile gazetesinde çıkan haber ve yazıların bir ilişkisinin olmadığını, gazetecilik faaliyeti dışında bir durumun söz konusu olamayacağını belirttiğini öne sürdü.

Kaynak: Al Jazeera