Gazete Vatan Logo

Savcı: Papaz PKK ve FETÖ ile koordineli

ABD’li papaz Brunson hakkında hazırlanan iddianamede ağır suçlamalar yer aldı: PKK ve FETÖ ile koordineli bir şekilde ülkemizin bölünmesi parçalanması yönünde faaliyette bulundu

Savcı: Papaz PKK ve FETÖ ile koordineli

İzmir’de tutuklu bulunan ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ ile PKK ile planlı ve koordineli bir şekilde çalıştığına ilişkin değerlendirmeler yer aldı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Brunson hakkında “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği” gerekçesiyle 15, “casusluk” suçlamasıyla 20 yıla kadar olmak üzere 35 yıl hapis cezası isteniyor.

Misyonerler, FETÖ, PKK

Misyonerlik faaliyeti görüntüsü altında illegal faaliyette bulunan yabancı kaynaklı bazı oluşumlar ile FETÖ’nün benzerliği anlatılan iddianamede, bu oluşumlar ile terör örgütünün karşılaştıkları sorunları “dinlerarası diyalog” adı altında çözdüklerine dikkat çekildi. Söz konusu yabancı oluşumlar ile FETÖ’nün kuruluş, amaç, işleyiş ve hiyerarşik yapılarını aynı güçlere bağlı olarak oluşturdukları de ifade edildi. İddianamede PKK’nın da nihai amacının toplumda kaos ve tedirginlik oluşturacak ülkeyi bölmek olduğu anlatıldı. İddianamede, Brunson’un bu amaçları bilerek, FETÖ ve PKK ile aynı eksende aktif faaliyet yürüttüğü öne sürüldü. İddianamede şöyle denildi: Brunson, Evangelist kilise pastörü maskesi altında daha çok istihbarat ve psikolojik savaş doktrini ile gayri nizami harp elemanı gibi hareket etmiştir. Brunson’un İzmir Protestan Diriliş Kilisesi pastörü olarak, çoğu özel eğitim almış asker ve istihbarat geçmişi olan kişilerden oluşan, özel teknikler ile faaliyet gösteren bir oluşum içerisinde PKK ve FETÖ ile koordineli bir şekilde ve bu örgütlerin amaçları doğrultusunda insani yardım, eğitim ve kurs gibi maskeler altında etnik köken, dini inanış ve mezhep farklılıklarını suistimal ederek ülkemizin bölünmesi, parçalanması, iç karışıklık çıkartılmak suretiyle halkın birbirine karşı kışkırtılması yönünde faaliyette bulunduğu anlaşılmıştır.

Haberin Devamı