Gazete Vatan Logo

Savcı kararı sileni arıyor!

İki cinayeti azmettirmekten müebbet alan ve kayıtlarda gözükmediği için serbest bırakıldığı ortaya çıkan Özer Güner’in kayıtlarını silen köstebek için soruşturma açıldı

Savcı kararı sileni arıyor!

Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Sait Kaya (25), 1 Temmuz 2009’da, babasının Ümraniye’deki mobilya mağazasının önünde iki kişinin silahlı saldırısına uğradı ve öldü. Teknik ve fiziki takibin ardından Ağustos 2009’da Özer Güner, Serkan Sağlam, Yaşar Turan ve Bülent Baba tutuklandı. Tanık Murat B. ifadesinde Özer Güner’in Sait Kaya’nın öldürülmesi için tetikçilere daire vaat ettiğini anlattı. Mahkeme sürerken, Özer Güner ‘uyku apnesi’ rahatsızlığıyla ilgili rapor vererek tutuksuz yargılanmak istedi. Mahkeme heyeti ölüm riski bulunduğu gerekçesiyle Güner’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Güner o günden sonra kayıplara karıştı, hiçbir duruşmaya da katılmadı. 26 Ekim 2011’deki karar duruşmasında mahkeme heyeti azmettirici Özer Güner, tetikçiler Yaşar Turan ve Serkan Sağlam le aracı Bülent Baba’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Firari Özer Güner için de yakalama emri çıkarıldı. Ancak temyize giden dosya Yargıtay tarafından azmettirici aleyhinde bozuldu. Yargıtay tetikçilerin müebbet cezasını onarken azmettirici Güner’in ağırlaştırılmış müebbetle yargılanması gerektiğini belirterek dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Bu sırada müebbet cezası alan ancak firari olduğu için üç yıldır aranan Dündar Kılıç’ın damadı Özer Güner, 15 gün önce kaçtığı Romanya’dan sınır dışı edildi. Bayramda Türkiye’ye giriş yaparken kapıda yakalama kararı kaydı çıkmayan Güner, basit bir dolandırıcılık davası için nöbetçi Çağlayan’daki 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. İfade verip elini kolunu sallayarak Çağlayan Adlise’ndenz çıktı. Ardından kayıplara karıştı. Skandalı ise VATAN gündeme getirdi. Skandalın ortaya ardından savcılık konuyu araştırmak için soruşturma başlattı. Güner’in kaçmasının yolunu açan yakalama kararını sistemden kaldıran köstebeğin peşine düştü. 6. Ağır Ceza Mahkemesi de yeniden yakalama kararı çıkardı.

Haberin Devamı

Saldırıda hayatını kaybeden Sait Kaya’nın ailesi ise skandalı HSYK’ya ve Adalet Bakanlığına taşıdı. Serbest kalan Özer’in ise şimdi nerede olduğu bilinmiyor.

Haberin Devamı