Gazete Vatan Logo

Savcı ezip, alkol geçsin diye bekleyeni affetmedi

Alkollü araç kullanarak karıştığı kaza sonucu evli ve bir çocuk babası Gökhan Akay’ın ölümüne neden olan restoran müdürü hakkında kanında alkol çıkmamasına karşın savcı Cömert’in alkollü olduğunu kabul ederek “bilinçli taksirle insan öldürmek”ten 22,5 yıl hapsini istedi. Suçu üstlenen arkadaşının ise 2 yıl hapsi istendi

Savcı ezip, alkol geçsin  diye bekleyeni affetmedi

Fatih Unkapanı’nda 30 Ekim sabaha karşı su birikintisine giren bir otomobil bariyerlere çarptı. Ramazan Taş’ın kullandığı taksi de kazaya karıştı. 31 yaşındaki medikalci Gökhan Akay kazayı görünce yardıma koştu. Bu sırada Taksim yönünden hızla gelen ünlü bir pizza şirketinin mağaza müdürü Selçuk Cömert yönetimindeki otomobil, kalabalığın arasına daldı ve bir çocuk babası Gökhan Akay’ın ölümüne neden oldu. Taksici Taş da bacağından yaralandı.

Arkadaşı suçu üstlendi

Kazanın ardından Selçuk Cömert kendisiyle aynı araçta bulunan restoran çalışanı Soner Ö.’ye kazanın maddi hasarlı olduğunu, kendisinin de alkollü olduğunu söyleyerek suçu üstlenmesi için Soner Ö.’ye teklifte bulundu. Soner Ö. teklifi kabul etti ve polisler gelmeden şoför koltuğuna geçti. Gözaltına alınan Soner Ö.’nün muayenesinde alkol çıkmadı. Emniyette ifadesi alınan Soner Ö. kazayı kendisi yapmış gibi anlattı. Ancak durumdan şüphelenen polisler Soner Ö.’nün ikinci kez ifadesini aldı. Burada Soner Ö.’ye kazada yaralanan kişinin öldüğünü söylediler. Bunun üzerine Soner Ö. Gerçeği itiraf etti. Ancak Selçuk Cömert kayıplara karışmıştı, 2 gün sonra polise teslim oldu. Selçuk Cömert’e kan testi yapıldığı ancak kanında alkole rastlanmadığı ifade edildi. İddianamede Selçuk Cömert’in olay anında direksiyonda olduğunu araçta bulunan diğer 3 kişi onayladı. Soner Ö. ve araçtaki diğer kişi Cömert’in aracı kullanırken alkollü olduğunu söyledi. Savcı arkadaşlarının beyanlarını dikkate alarak Cömert’in alkollü olduğunu kabul ederek ceza istedi. Savcı Selçuk Cömert hakkında “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Soner Ö. hakkında ise “suç üstlenme” suçundan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı