Gazete Vatan Logo

Savcı, dayakçı kocanın kemerini silah saydı

Eşini sürekli terlik, kemerle döven koca hakkında ‘kasten yaralama’dan dava açıldı. Savcı iddianamede bu cisimleri ‘silah’ saydı, 5 yıla kadar hapis istedi

Savcı, dayakçı kocanın kemerini silah saydı

İstanbul’da yaşayan Gamze T. , eşinden devamlı şiddet gördüğü için savcılığa şikayette bulundu. Gamze T., 10 yıllık evliliği boyunca sürekli hakaret işittiğini , bazen evde yemek olmaması ya da yemeğin geç yapılması gibi konuları bahane eden eşi Mehmet T.’nin eline ne geçerse onu dövdüğünü anlattı. Eşinin kendisine terlik, kalın ip, kemer gibi cisimlerle vurduğunu söyleyen Gamze T., kendisi gibi kızının da eşinin şiddetine uğradığını dile getirdi. Mehmet T. hakkında savcılık başlattığı soruşturmayı tamamladı ve iddianame hazırladı.

İddianamede, Gamze T.’nin aldığı raporlar ve ifadeler doğrultusunda kocası Mehmet T.’nin “Bir çok kez yaralama ve Hakaret” suçlarından 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle yargılanması istendi. Savcılık, Mehmet T.’nin darp ederken kullandığı kalın ip, terlik, kemer gibi cisimleri de ‘silah’ olarak vurguladı. Dava önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.