Gazete Vatan Logo

Savaşın mucize bebeği!

İsrail saldırısında ölen Filistinli hamile kadının bebeği sezaryanla alındı

İsrail savaş uçaklarının saldırısında hayatını kaybeden Filistinli hamile kadının bebeği hastanede kurtarıldı. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, "İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırıda ölen 23 yaşındaki Şeyma Kanan, Şuheda el-Aksa Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hamile olan Kaan'ın bebeği sezaryanla alındı" dedi. Kudra, "Bebeğin durumu normal, hayati tehlikesi bulunmuyor. İsrail'in vahşi saldırılarında kadın, çocuk ve sivilleri hedef almasını kınıyoruz. Katliam nedeniyle çocuklar ölüyor ya da annesiz kalıyor. Bu bebeğin, suçu neydi de annesiz büyüyecek?" diye konuştu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 200'ü çocuk, 99'u kadın 815 Filistinli öldü, 5 bin 260 kişi yaralandı.

Haberin Devamı