Gazete Vatan Logo

Savaşa hazırlık!

Özgür Suriye Ordusu, yeni askerleri zorlu bir eğitimden geçirerek bünyesine katıyor. Milli ordu adını kullanmaya başlayan ÖSO; rejim, PKK ve diğer terör örgütleriyle savaşa hazırlanıyor

Savaşa hazırlık!

Rusya’nın savaş uçağı desteği ile İdlib kırsalının rejim tarafından havadan ve karadan bombalanmasının ardından tüm dünya dikkatini yeniden Suriye’ye çevirdi. Son zamanlarda İdlib özelinde Suriye’de yaşananlar yakından takip edilirken, iç savaşın başlamasının ardından rejime karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçen yılın sonunda çeşitli grupların bir araya gelmesinin ardından Özgür Suriye Ordusu yerine ‘Milli Ordu’ ismini kullanmaya başlayan yapı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının ardından daha modern ve donanımlı şekilde cephelerde yer alıyor.

Azez’deki kampta

Türkiye’de eğitilen üst rütbeli askerler, Milli Ordu’ya yeni katılan askerleri Halep’in Azez ilçesinin Türkiye sınırına yakın bir bölgesinde kurulan ve DHA ekibi tarafından görüntülenen kampta sıkı eğitimden geçiriyor. 1 ile 3 ay arasında değişen eğitim programına dahil edilen sayıları 50 ile 100 arasında değişen gençler, her türlü koşulda görev yapabilecek şekilde eğitiliyor. Askerler, zorlu arazi koşulları göz önünde tutularak yoğun fiziksel eğitim ile her an ve her şartta görev yapacak şekilde donanımlı hale getiriliyor.

Haberin Devamı

Esad’a hazırlık

Zorlu eğitimi tamamlayarak başarılı olan askerler Milli Ordu bünyesine katıldıktan sonra yönetim kademesi tarafından gönderildikleri cephelerde görev yapıyor. Halen eğitim sürecinde olan ÖSO askerleri biran önce eğitimlerini tamamlayarak cephelere gitmek istediklerini ifade ediyor. İsteklerinin ülkelerinin özgürlüğe kavuşması için savaşmak olduğunu dile getiren asker adayları, eğitimlerini tamamladıktan sonra rejim, PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmek için gün saydıklarını dile getirdi.

KOMANDO EĞİTİMİ

Ateş çemberinin içerisinden atlayıp, yüksek noktalardan tırmanan ve halatla aşağı inip, şınav ve mekik çeken askerler, bedenen hazır hale geldikten sonra silah kullanım eğitimi alıyor.

HER TÜRLÜ ÇABA GÖSTERİLMELİ

New York’taki BM Genel Merkezi’nde gazetecilere açıklamada bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye’de geniş çaplı bir savaştan kaçınılmaması durumunda şimdiye dek görülmemiş bir insani felaket yaşanabileceğini söyledi ve ekledi: Türkiye, Rusya ve İran’a İdlib’de savaşı önleme ve sivillerin korunması için her türlü çabayı göstermeleri çağrısında bulunuyorum.

Haberin Devamı