Gazete Vatan Logo

Savaş Yıldız kimdir?

İstiklal'deki patlama ile ilgili son dakika gelişmeleri devam ediyor. HDP'nin Mersin ve Adana'daki HDP teşkilatlarına bombalı saldırı düzenleyen kişi olduğu iddia edilen Savaş Yıldız'ın görüntüleri yayınlandı. Peki bombacı olarak iddia edilen Savaş Yıldız kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

Savaş Yıldız kimdir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin bürolarına hafta başında düzenlenen bombalı saldırının faili tespit ettik." açıklamasından kısa süre sonra saldırganın kimliği ve görüntüleri medyaya sızdı.



SALDIRIDAN 1 GÜN ÖNCE YERLEŞTİRMİŞ

2007 yılında DHKP-C örgütüne üye olmak iddiasıyla gözaltına alındığı açıklanan zanlının bombaları saldırıdan bir gün önce HDP'nin Mersin ve Adana'daki HDP teşkilatlarına yerleştirdiği duyuruldu.

SAVAŞ YILDIZ KİMDİR?

HDP'ye yönelik çifte bombalı saldırının ardından MİT, Jandarma ve Emniyet tarafından oluşturulan özel ekip, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Olay yeri incelemeleri ve görgü tanıklarından elde edilen bilgileri değerlendiren özel ekip, önce saldırganın eşkali belirlendi. Görgü tanıklarının tarif ettiği eşkal, olay yeri çevresindeki işyeri güvenlik kameralarına da yansıdı. 1.70 boylarında, kısa kollu gömlekli, kumral, siyah sakallı ve orta yaşlı olan kişinin kimliği de kısa sürede saptandı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Patlamaların gerçekleştiği parti binalarına taksiyle gelen saldırganın, getirdiği saksı çiçeklerini içeri teslim ettikten sonra bölgeden ayrıldığı belirlendi. Saldırganın zaman ayarlı, parça tesirli bombaları getirdiği taksinin plakası da tespit edildi. Olayın üzerindeki sır perdesini aralayan özel ekip, saldırganın Van doğumlu 32 yaşındaki Savaş Yıldız olduğunu ortaya çıkardı.


HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına 18 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 4 kişi yaralanırken, patlamaların olduğu binalarda hasar meydana gelmişti.

BOMBACI FARKLI BİR KİMLİK KULLANIYOR!

Haberin Devamı



Türkiye’de 81 ilde aranan dört IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız’ın kimliğini kullandığı ‘Hamza Tonbak’ VATAN’a konuştu, ‘Bir yıldır benim kimliğim ile sürekli doktora gidip ilaç almış’ dedi

Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel bir eylem için Suriye’den giriş yaptıkları belirlenen 1’i yabancı 4 şüphelinin yakalanması için tüm il ve ilçe emniyet müdürlükleri harekete geçti. Teröristlerden 3’ünün “Dokumacılar” olarak bilinen ve hakkında soruşturma açılan gruba bağlı oldukları belirtildi. Emniyet tarafından bombacıların hem sahte kimlikleri hem de asıl kimlikleri açıklandı. 1993 Adıyaman doğumlu Ömer Deniz Dündar’ın Emre Kaya adına, 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız’ın Hamza Tonbak adına, 1995 Adıyaman doğumlu Muhammet Zana’nın Murat Özalp adına ve 1995 Kazakistan doğumlu kadın terörist Walentina S.’nin, Yıldız Bozkurt adına sahte kimlik taşıdıkları belirtildi. Hamza Tonbak sahte kimliğini kullanan Savaş Yıldız’ın 23 Ekim’de doktora, 24 Ekim’de ise eczaneye giderek ilaç aldığı ortaya çıktı. Savaş Yıldız soğuk algınlığı tedavisi için eczaneden Amoklavin, Zero-P ve Gripamol adlı grip ilaçları aldı. Bu ilaçlar ise 4041287370 T.C. kimlik numarası üzerinden SGK sistemine işlendi.

Haberin Devamı