Gazete Vatan Logo
Magazin Savaş gölgesinde yapılan Oscar'da zafer Chicago'nun

Savaş gölgesinde yapılan Oscar'da zafer Chicago'nun

Savaş nedeniyle sönük geçen ödül gecesinde 'Chicago' 6 Oscar aldı. Nicole Kidman 4 rakibinin arasından sıyrılıp En İyi Kadın Oyuncu seçildi. 'Gangs of New York' ise hayal kırıklığı yaşattı

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan ve bu yıl 75'incisi gerçekleştirilen Oscar törenine Irak savaşının gölgesi düştü. Hollywood yıldızlarını ikiye bölen savaşın ödül gecesine etkisi aylar öncesinden hissedilmeye başlandı. Hatta törenin iptal edilmesi bile gündeme geldi. Günler öncesinden bazı savaş karşıtı oyuncuların törene katılmayacağını açıklaması ise gecenin sönük geçeceğini gösteren ilk belirtiler oldu. Oscar töreni organizatörleri, sunuculuk yapacak sanatçıların gelmemesi ihtimaline karşı önlem aldı.

Barış rozeti
Ancak beklenen olmadı ve neredeyse tüm sanatçılar Oscar törenine katıldı. Bazı aktör ve aktrisler barış rozeti takarak savaş karşıtı olduklarını gösterdi. Piyanist ile Chicago filmleri ve Nicole Kidman geceye damgasını vuran isimler oldu. Renee Zelhveger En iyi Kadın Oyuncu ödülünü Kidman'a kaptırdı. Gecenin süprizi ise Piyanist filmi ile Roman Polanski oldu. Büyük umutlarla çekilen Martin Scorsese imzalı Gangs of New York ise hiçbir ödül alamayarak hayal kırıklığı yarattı. Yıldızlar büyük güvenlik önlemlerinin alındığı Kodak Tiyatrosu'na her yıl olduğu gibi limuzinlerle geldi. Tek fark ise bu kez limuzinlerin bazılarının kurşun geçirmez olmasıydı.Ünlülerin kırmızı halı üzerinde fotoğraf çektirmelerini ve mini bir moda şov yapmalarını bekleyenler tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradı.

Sade kostümler
Tercih edilen kostümler de gayet sadeydi. Erkekler siyah smokin, kadın yıldızlar ise aşırıya kaçmayan tuvaletlerle ile geceye katıldılar. Her yıl Oscar'ın bir parçası olarak verilen "Mücevher ve Elmas Oscarları" da bu kez sahiplerini bulamadı. Salon dışında düzenlenen savaş karşıtı-yanlısı gösterilere sadece barış işareti yaparak tepki veren yıldızlar, içeride "savaşa hayır", "barış istiyoruz", "petrol için dökülecek kanımız yok" gibi yapıştırma ve pankartlar taşıdı.

Halle'yi öpmek daha güzel
"En İyi Erkek Oyuncu" seçilen Adrien Brody kendisine ödülünü veren Halle Berry'nin dudaklarına yapıştı, "Halle'yi öpmek ödülden daha güzel" dedi.

"Utanmalısın Başkan Bush"
Gecede savaş ve ABD Başkanı Bush'a karşı en sert tepki, silah karşıtı belgesel olan "Bowling for Columbine" ile ödül alan Michael Moore'dan geldi. Moore şöyle konuştu: "Uyduruk bir başkan seçtiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Bu uyduruk turuncu alarm ve koli bantı uyarılarından da artık bıktık. Uyduruk gerekçelerle çıkarılan savaşı istemiyoruz. Bundan utanmalısın Başkan George Bush."


Kocasından öğrendi
Catherine Zeta-Jones gecede çok heyecanlıydı. En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilen Jones, ödülünü aldığı an "Aman tanrım aman tanrım" diye bağırarak aktör kocası Michael Douglas'a sarıldı ve yaşadığı mutluluğu onunla paylaştı. Jones, başrolünü oynadığı "Chicago"nun "En iyi Film" seçildiğini ise sahneden ödülün kime gittiğini açıklayan eşi Michael Douglas ile babası Kirk Douglas'den öğrendi


Polanski en iyi yönetmen
Chicago
Novvhere in Africa (Almanya) Roman Polanski (The Pianist)
Lose Yourself (8 Mıle-Eminem) Adrien Brody (The Pianist) The Pianist
Chicago Nicole Kidman (The Hours) Chicago
Chicago
Chris Cooper (Adaptation) Frida
Chicago Catherine Zeta-Jones (Chicago) The Lord of the
Rings (Yüzüklerin Efendisi) The Pianist (Ronald Harvvood) Yüzüklerin Efendisi

Haberin Devamı